Să fie de vină vremea prea mohorâtă? Trei tentative de suicid într-un singur weekend la Iaşi

luni, 08 decembrie 2014, 02:50
1 MIN
 Să fie de vină vremea prea mohorâtă? Trei tentative de suicid într-un singur weekend la Iaşi

Trei ieşence au încercat să îşi pună capăt zilelor la sfârşitul săptămânii trecute. Depresia sau greutăţile au fost cele le-au împins pe femei să recurgă la asemenea gesturi.

 M.M., în vârstă de 31 de ani, a încercat să se sinucidă după ce s-a tăiat în mod repetat cu o lamă la nivelul antebraţului stâng. A primit îngrijiri de prim ajutor, dar din fericire rănile nu au fost grave. De asemenea, S.S., în vârstă de 20 de ani, a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon“ după ce a înghiţit în mod conştient un pumn de medicamente pentru epilepsie. „Medicii de gardă i-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă, s-au efectuat spălături gastrice şi stare ei de sănătate s-a ameliorat. Acum se află în afara oricărui pericol“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD.

Tânăra a fost ulterior transferată la Spitalul de Psihiatrie „Socola“, pentru investigaţii. Din cauza supradozei de medicamente a ajuns la spital şi H.G., în vârstă de 42 de ani, din Iaşi. Însă, după primirea îngrijirilor medicale, aceasta a refuzat internarea la Secţia de Toxicologie. Medicii psihiatri spun că, în ultima perioadă, numărul persoanelor ce suferă de depresie este în creştere.

 

 

Comentarii