Să le arătăm lor galerie!

sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 02:43
3 MIN
 Să le arătăm lor galerie!

Penicilina Iaşi – Unic Piatra Neamţ, astăzi, de la ora 10:30, în Sala Polivalentă, în Divizia A1 de volei feminin. Formaţia nemţeană vine mereu la Iaşi cu un grup numeros de suporteri

 
Deja datoare publicului propriu, voleibalistele de la Penicilina joacă astăzi un meci foarte important în campionat, pe teren propriu, cu o veche rivală, echipa din Piatra Neamţ. Formaţia din judeţul vecin, numită odată Petrodava şi acum Unic a fost în urmă cu câţiva ani o pretendentă la titlu în campionat, însă nu odată Penicilina a învins-o când îi era lumea mai dragă, chiar în sala numită de către suporteri “groapa lui Ouatu”. Dar multe lucruri s-au schimbat şi în sala de sub Pietricica. În sezonul trecut, formaţia nemţeană a luptat pentru evitarea retrogradării. Gurile rele spuneau că finanţatorul Vasile Ouatu are de gând să renunţe la echipă şi dacă luptă pentru menţinerea în Divizia A1 o face ca să nu se consemneze decesul unei formaţii fanion în sportul nemţean chiar în anul în care a împlinit 50 de ani de existenţă. Odată menţinerea echipei realizată, Ouatu a renunţat la gândurile negre, a adus un antrenor nou, Marian Constantin de la Dinamo, care împreună cu fostul “principal”, Mihaela-Angela Voievod a pornit la reconstrucţia echipei. Un timp, treaba a mers greu, temuta Unic a ţinut şi lanterna campionatul, dar a manifestat o revenire pronunţată, în ultimele etape, în care a învins Medicina chiar la Târgu Mureş (se pare, însă, că mureşencele au un veritabil complex Unic!) şi au cedat greu, în cinci seturi în faţa campioanei, Ştiinţa Bacău.
Din vechea gardă nemţeană au rămas doar patru jucătoare, Andreea Iliescu, Ana-Maria Hambele, Ramona Elisei şi Andreea Munteanu. Au plecat, printre altele Angelica Harbuz, Laura Mastahac, ex-ieşeanca Raluca Aivănoaie şi Liliana Curcă, ultima chiar la Penicilina. Dintre jucătoarele nou sosite multe sunt tinere, venite din eşaloanele inferioare, cu excepţia rapidistei Alina Signeanu.
Vizavi de echipa ieşeană, care vizează a doua victorie din campionat, fetele antrenate de Rareş Puni şi Tatiana Popa sunt conştiente de importanţa jocului şi se pregătesc foarte serios. Ele au fost încurajate în cursul săptămânii şi de conducerea sponsorului, ANTIBIOTICE SA, prin persoana directorului economic, Vasile Chebac. O problemă pentru organizatori este destul de veche, galeria echipei Unic. Se ştie că în anii trecuţi, suporterii Penicilinei nu mai încăpeau în micuţa stradă din strada Teodor Burada, fiindcă cei ai Unicului veneau în număr mare. În Sala Polivalentă nu mai există această problemă, însă preşedintele executiv al clubului ieşean, Vasile Stîngă, face apel la amatorii de sport din Iaşi să vină în număr cât mai mare la sală să încurajeze echipa noastră, care ani de zile a jucat, practic, fără galerie în meciurile pe teren propriu cu formaţia din Piatra Neamţ. “Publicul a fost de fiecare dată un factor important în stimularea echipei in jocurile importante şi de cele mai multe ori a contribuit la obţinerea rezultatelor dorite.. Avem nevoie de cât mai mulţi spectatori şi nutresc speranţa că Mihaela Stângă, Ana Maria Berdilă, Cristina Lungu, Melinda Sipos, Liliana Curcă şi celelalte ne vor oferi  un spectacol atractiv şi un succes pe măsură.” a spus Vasile Stângă.
 
Celelalte meciuri ale etapei: Dinamo – CSM Satu Mare 3-0 (25, 20, 16) – disputat aseară; Volei Alba Blaj – CSU Cluj; SCMU Craiova – Medicina Târgu Mureş; CSM Lugoj – CSM Bucureşti – astăzi; Ştiinţa Bacău – CSM Târgovişte.Clasament: 1. Blaj – 18 p; 2. Dinamo – 18 p (7); 3. Ştiinţa Bacău – 17 p; 4. CSM Bucureşti – 15 p (6) 5. Târgovişte – 14 p; 6. Medicina – 10 p; 7. Satu Mare – 9 p (7); 8. Lugoj – 7 p; 9. Unic – 6 p; 10. Craiova – 5 p; 11. Cluj – 5 p; 12. Iaşi – 2 p (6).

Comentarii