Sărăcie în baschetul feminin

miercuri, 13 septembrie 2017, 01:43
2 MIN
 Sărăcie în baschetul feminin

 

După ce Politehnica Iaşi s-a retras din campionat din lipsă de fonduri, câştigătoarea Cupei României se retrage şi ea, din lipsă de efectiv
 
 
După Politehnica Iaşi, încă o echipă de baschet feminin s-a retras din campionatul Ligii Naţionale. Dacă formaţia ieşeană, clasată pe ultimul loc în ierarhia trecută, CSM Târgovişte este a patra formaţie din ţară şi, în plus, este deţinătoarea Cupei României, ceea ce face imposibilă desfăşurarea Supercupei. În linii mari, totul porneşte de la interdicţia dictată de Federaţia Română de Baschet grupării dâmboviţene de a efectua transferuri, din cauza datoriilor faţă de fostul antrenor, Georgios Diekoulakos, şi jucătoarea Ivanka Matic. Deşi FRB a ameninţat clubul din Târgovişte că nu-i va permite accesul în Liga Naţională, dacă nu-şi achită datoriile, acesta a primit până la urmă acest drept. Însă CSM Târgovişte a intrat într-o criză acută de efectiv, din acest motiv şi-a anunţat retragerea din Liga Naţională, solicitând înscrierea în eşalonul secund.  CSM Târgovişte nu poate efectua transferuri, cu excepţia jucătoarelor care începând cu data sancţiunilor (anul 2014) au jucat doar în Liga Naţională din România.
În aceste condiţii, FRB a anunţat anularea meciului pentru Supercupă, în care CSM ar fi trebuit să întâlnească echipa campioană, Sepsi Sfântu Gheorghe.
Sezonul intern la baschet începe peste două săptămâni cu meciurile din primul tur al Cupei României, în care Politehnica Iaşi urma să întâlnească pe 28 şi 30 septembrie formaţia CSU Olimpia Braşov.
Vineri  va avea loc tragerea la sorţi a jocurilor din cadrul Ligii Naţionale de baschet feminin (LNBF), cluburile înscrise fiind invitate la sediul FR Baschet pentru o discuţie privind sistemul competiţional cu zece echipe.

    

Comentarii