Scheletul din debara

marți, 18 august 2015, 01:43
2 MIN
 Scheletul din debara

O fiţuică jignitoare la adresa lui Michel Platini circulă pe la sediul FIFA

 
FIFA a confirmat luni că va investiga distribuţia la sediul său a unui document ofensator la adresa preşedintelui UEFA Michel Platini, ca urmare a unei sesizări venite din partea forului european. Ziarul german Welt am Sonntag a relatat duminică despre acest document, intitulat ”Platini – scheletul din debara”, că a fost distribuit în exteriorul sediului FIFA de la Zürich. Fostul internaţional francez era prezentat în acest document într-o postură neonorantă şi se punea sub semnul întrebării potrivirea lui cu rolul de preşedinte al FIFA.

”Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a primit o scrisoare de la UEFA pe tema acestui subiect,”se arată într-un comunicat al FIFA. “În răspunsul său către UEFA, secretarul general al FIFA a confirmat că va investiga situaţia”.
 UEFA a trimis sesizări şi către avocatul elveţian Cornel Borbely, investigatorul şef al Comisiei de etică a FIFA şi Domenico Scala, preşedintele Comisiei independente de audit şi conformitate a FIFA, care este şi preşedintele Comisiei ad-hoc electorale a FIFA. FIFA a programat pentru 26 februarie alegerile pentru desemnarea unui nou preşedinte în locul elveţianului Joseph Blatter, care deşi a câştigat pe 29 mai un al 5-lea mandat, şi-a anunţat retragerea din cauza scandalului de corupţie din FIFA.  Platini, preşedintele UEFA, este văzut ca favorit la câştigarea alegerilor pentru preşedinţia FIFA. (AGERPRES)

 

Comentarii