Se caută bani pentru transformarea Casei Creangă în centru de cercetare

marți, 26 ianuarie 2016, 02:56
1 MIN
 Se caută bani pentru transformarea Casei Creangă în centru de cercetare

Campania este demarată de Institutul „Socola“, care vrea să reabiliteze seminarul urmat de scriitor, clădire aflată în curtea unităţii medicale.

Institutul de Psihiatrie „Socola“ organizează o strângere de fonduri în vederea reabilitării clădirii unde scriitorul Ion Creangă a urmat seminarul pentru a deveni preot. Construcţia se află în curtea interioară a spitalului, iar o parte din ea va fi folosită pentru deschiderea unui centru de cercetare pentru specialiştii unităţii medicale.

„În cadrul campaniei vor fi derulate şi evenimente culturale cu scop caritabil în vederea strângerii de fonduri. Spitalul adresează o invitaţie firmelor de construcţii care pot sprijini acest proiect prin donaţii în materiale de construcţii sau realizarea unei etape din lucrările de consolidare ale clădirii“, se precizează într-un comunicat de presă.

Campania se intitulează „Salvaţi istoria Iaşului – Salvaţi Casa Creangă“. În clădirea din curtea spitalului a învăţat Ion Creangă pentru a deveni preot în perioada 1855-1858. În această perioadă, Institutul de Psihiatrie trece printr-o serie de îmbunătăţiri şi modernizări a unităţii medicale. La finele anului trecut s-a făcut dotarea unităţii medicale cu aparatură în valoare de 1.000.000 de lei.

Comentarii