De Business

Punem punctul pe știi

Se pot depune cererile pentru subvenţia la motorină. Ce conditii se cer?

vineri, 06 februarie 2015, 02:50
1 MIN
 Se pot depune cererile pentru subvenţia la motorină. Ce conditii se cer?

Agricultorii care doresc să primească subvenţia pentru motorină trebuie să depună cereri în acest sens până la finele acestei luni. Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a indicat că este vorba despre ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014.

Subvenţia se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare este de 1,7975 lei/litru.

Cererile de plată cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structura de culturi şi/sau pe efectivele de animale/păsări/albine/viermi de mătase, pe care le exploatează solicitantul şi/sau pe lucrările de îmbunătăţiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat şi se depun însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină utilizate la lucrările mecanizate din agricultură aferente trimestrului IV al anului 2014 şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantităţile de motorină achiziţionate”, a transmis conducerea APIA.

Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se realizează până la data de 30 iunie 2015, în limita bugetului anual aprobat, suma totală alocată schemei de ajutor de stat fiind de 162.673,75 mii lei. Cantitatea totală de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub for de rambursare este de 90.500,00 mii litri, a mai precizat conducerea Agenţiei.

 

Comentarii