Senzaţional! Sirenă adusă pe plajă de pescari!

marți, 01 august 2017, 19:25
3 MIN

* A început ultima lună de vară, ziua scade, noaptea creşte, toamna e aproape, dar nu-i indicat să vorbeşti despre toamnă în faţa turistului aflat în aceste zile la mare, la distracţie şi soare, de unde avem ştiri proaspete: în ultimul sfârşit de săptămână a fost stabilit un adevărat record de înecaţi pe o plajă românească! Vinovat de tristul record se face un ajutor de bucătar, care a exagerat cu făina din sosul pentru pui cu smântână; toţi clienţii care au mâncat din acest sos s-au înecat, au tuşit până la lacrimi şi şi-au revenit de-abia după cinci minute şi multe beri, băute să le dizolve cocoloaşele de făină lipite de cerul gurii.

* Ieri, la ora la care turiştii îşi adunau hainele, loţiunile şi tablele în genţi şi îşi scuturau nisipul de pe prosoape în ochii altora, un necunoscut a apărut din larg, călătorind pe o plută de 20 metri din peturi goale de bere. Enigma a fost repede dezlegată: domnul navigator solitar este Anton Pătruţ şi a venit la mare pe Prut şi Dunăre: "Am pornit de la mine, din Moldova, cu o bărcuţă; pluta am construit-o pe drum, din peturile golite ca să prind puteri şi să nu-mi fie sete. Cu sticle de vin m-aş fi scufundat!", declară el.

* Cine spunea că în staţiunile de pe Litoral există doar distracţie în forme de multe ori discutabile şi că nimeni nu se gândeşte la cultură şi la artă? În doar 24 de ore turiştii de pe plaje au asistat la mai multe dezveliri de bust decât au avut loc, vreme de zeci de ani, în parcurile de cultură! Mai exact, e vorba despre cele câteva mii de turiste (nu toate tinere) care şi-au scos sutienele, dezvelindu-şi busturile. În ziua următoare a avut loc şi lansarea unor cărţi: domnul Matei Motan, care juca şeptică pe cearşaf cu vărul său Cezar Pungă, l-a prins trişând, i-a lansat cărţile de joc în cap şi l-a înjurat.

* Un turist dotat cu echipament de scufundare (ochelari, labe şi tubuşor), care înota în larg şi se băga la fund, să admire fauna marină, a povestit tuturor că ar fi văzut sub apă o sirenă, dar toţi au râs de el şi l-au acuzat că minte ca un politician în campania electorală. A doua zi, nimeni n-a mai îndrăznit să-l ironizeze, după ce nişte pescari au adus pe mal sirena respectivă, agăţată într-un năvod; din câte spun specialiştii chemaţi de urgenţă la faţa locului, aceasta, foarte ruginită, a aparţinut unui vapor scufundat cu zeci de ani în urmă, poate chiar în timpul războiului. Vom reveni!

 

Comentarii