Sfaturi de la cei mai inteligenți oameni care au trăit vreodată

miercuri, 28 august 2013, 21:59
1 MIN
 Sfaturi de la cei mai inteligenți oameni care au trăit vreodată

 

Încă din Epoca Antică, filozofii au încercat să răspundă la întrebări dificile precum "Ce înseamnă să trăiești bine" și "Ce este fericirea?" Iată câteva dintre concluziile la care au ajuns.

 

Martin Heidegger

Pentru fenomenologul german Martin Heidegger, o viață bună era echivalent cu un mod de trai autentic. Heidegger credea că oamenii trebuie să-și construiască viața așa cum cred de cuviință, fără să urmeze normele și paradigmele impuse de alții.

Jean-Paul Sartre

Cunoscut în principal pentru dictonul "Iadul sunt ceilalți", filozoful francez Jean-Paul Sartre s-a preocupat și de căile de obținerea a fericirii. Pentru Jean-Paul Sartre, libertatea era cel mai înalt scop pe care oamenii pot spera să-l atingă. "Libertatea este ceea ce faci cu ceeac e ți se face", a spus Sartre. 

Albert Camus

Pentru romancierul și filozoful existențialist Albert Camus, căutarea esenței vieții este inutilă. "Nu vei fi niciodată fericit dacă încerci să cauți definiția fericirii. Nu vei trăi niciodată dacă ești în căutarea scopului vieții", a scris francezul. 

Friedrich Nietzsche

În opinia filozofului german Friedrich Nietzsche, muzica era singurul lucru care făcea ca viața să merite să fie trăită: crearea și admirarea operelor de artă.

realitatea.net

Comentarii