Stalp in mijlocul drumului, la Craiova (FOTO)

joi, 31 octombrie 2013, 08:37
2 MIN
 Stalp in mijlocul drumului, la Craiova (FOTO)

Constructorii centurii de sud ai oraşului Craiova au lăsat în mijlocul drumului un stâlp de înaltă tensiune, pe care şoferii trebuie să îl ocolească.

Stâlpul de tensiune, care a devenit foarte cekebru după câte fotografii i s-au facut, stă falnic în mijlocul şoselei care leagă Craiova de Caracal, potrivit stirileprotv.ro.

Înainte de începerea lucrărilor, stâlpul se afla în plin câmp. Proiectanţii centurii de sud a Craiovei au omis, însă, pilonul, astfel că s-a ajuns la situaţia în care constructorii au turnat asfalt în jurul lui, în loc să îl mute.

Stâlpul face parte dintr-o reţea de tensiune şi ar fi trebuit mutat, doar că cei de la Compania Naţională de Drumuri nu au plătit pentru această operaţiune.

"Nu am putut aviza lucrarea pentru că nu s-a achitat tariful de racordare necesar deşi încă din data de 2 august 2013 a fost transmisă către beneficiar această informaţie, dar şi toate celelalte privind paşii urmatori", spune Angelica Barbu, purtator de cuvant CEZ.

Concret, beneficiarul lucrării-Compania Naţională de Drumuri ar fi trebuit să se ocupe de eliberarea amplasamentului înainte ca muncitorii să dea prima lopată. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, constructorul va fi nevoit acum să aştepte până când stâlpul o să fie mutat, să repare şi abia apoi să toarne al doilea strat de asfalt.

Licitaţia pentru această lucrare care costă în jur de 10 milioane de euro a fost câştigată de o firmă italiană.

POZIŢIA CNADNR

"Nu este o variantă tehnică acceptată, este o etapă intermediara şi normală în derularea unei lucrări, construcţia drumului necesitând mai mult timp decât relocarea reţelei în sine".

Comentarii