Studenții de la Bioinginerie, premiați în Republica Moldova

vineri, 02 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Studenții de la Bioinginerie, premiați în Republica Moldova

O echipă de studenţi de la Facultatea de Bioinginerie Medicală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a primit mai multe premii la concursul internaţional dedicat studenţilor „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu Rădăuţan“. 

Acesta a fost organizat de către Facultatea de Calculatoare, Informatică şi Microelectrică de la Universitatea Tehnică din Moldova, având loc la finalul lunii mai, la Chişinău. Delegaţia UMF Iaşi a fost formată din nouă studenţi, fiind înscrise şi 11 lucrări coordonate de cadre didactice ale instituţiei de învăţământ superior medical. „Dispozitivele prezentate, cuprinzând do­menii de cercetare din sfera instrumen­taţiei biomedicale, sisteme pentru reabi­litare, electronică medicală au fost apreciate, delegaţia completând palmaresul de până acum cu premii din partea Societăţii de Inginerie Medicală din Moldova, medalie de bronz a Universităţii Tehnice a Moldovei, premii speciale din partea firmelor Mobil Service, Star Net şi Topaz“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi.

Anul acesta, competiţia a fost dedicată aniversării a 50 de ani de la fondarea Facultăţii de Cal­culatoare, Informatică şi Micro­electronică, fiind înscrise în competiţie 36 de echipe din şase centre universitare. Printre participanţi au fost şi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, Uni­versitatea Technică Naţională din Kiev, Ucraina, Universitatea de Stat de Infor­ma­tică şi Radioelectronică din Minsk, Centrul de Energetică şi Electronică din Chişinău şi Colegiul Politehnic Bălţi. În prima etapă a concursului, participanţii şi-au prezentat proiectele realizate, iar în partea a doua au demonstrat funcţionarea lor. 

Comentarii