Studenții fug din Căminul C4. Crima a traumatizat şi personalul administrativ

miercuri, 18 noiembrie 2015, 02:58
3 MIN
 Studenții fug din Căminul C4. Crima a traumatizat şi personalul administrativ

Mai mulţi studenţi care erau cazaţi în căminul C4 din Târguşor Copou au cerut să fie transferaţi în altă parte din cauza evenimentelor deosebit de violente care au avut loc acolo.

Nu doar studenţii cazaţi în Căminul C4 al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ au suferit traume psihologice în urma atacului care au avut loc lunea trecută. Cele mai multe cazuri de acest gen raportate au fost, conform surselor din cadrul instituţiei de învăţământ superior, în rândul persoanelor din aparatului administrativ sau auxiliar.

Conform surselor, deşi conducerea UAIC a deschis un centru de consiliere psihologică 24/24 pentru studenţii care se vor declara a fi afectaţi, sunt şanse mai mari ca la acesta să apeleze personalul universităţii. Printre cei mai afectaţi de evenimentele petrecute sunt primii-respondenţi, portarii care au spart uşa şi au scos studenţii, femeile de serviciu şi administratorii căminelor din campus, care au raportat apoi probleme inclusiv la locul de muncă în urma incidentului de luni dimineaţa.

„Au fost oameni care au cerut liber zilele de marţi şi de miercuri, pentru a putea sta acasă. Au mai fost şi dintre cei care ar fi vrut să plece dar responsabilităţile i-au ţinut la birou, cum ar fi administratorul căminelor C3 şi C4, dar şi al complexului. Dar am avut şi oameni care ne-au spus că nu vor să plece de la muncă fiindcă nu pot sta singuri“, au explicat sursele citate.

Pe lângă Daniel Surdu, cel de-al patrulea tânăr cazat în camera 49, dintre studenţii care au solicitat transferul din Căminul C4 se numără şi salvatorii – studentul din anul al III-lea de la Drept care a resuscitat victimele şi cel care a spart uşa împreună cu portarul din C3. Unul dintre ei a fost transferat în C10, iar celălalt va fi mutat în C6 zilele acestea, de când se va elibera un loc.

Există şi un număr de tineri care au solicitat transferul, dar universitatea nu are încă locuri pentru a-i găzdui. Toţi cei care vor să plece de acolo vor fi mutaţi din ianuarie în Căminul C5, proaspăt renovat, din Complexul "Titu Maiorescu". Însă conducerea universităţii arată că, dat fiind faptul că tariful este cel mai mic în C4, nu toţi tinerii îşi permit să locuiască în C5 şi să achite aproape dublu, aşa că sunt şi mulţi care vor să rămână acolo. Din vară, universitatea doreşte să închidă căminul şi să-l renoveze.

CITIȚI ȘI: 

CRIMĂ ODIOASĂ ÎN CĂMIN! Şi-a înjunghiat colegii de zeci de ori, apoi le-a dat foc

Noapte a cuţitelor lungi, scăldată în sânge, într-o cameră din căminul C4, complexul Târguşor. Un student de anul I şi-a căsăpit efectiv colegii de cameră, apoi a fugit, fiind căutat de Poliţie de ieri dimineaţă. Atacul a avut loc la primele ore ale dimineţii de ieri, după ce criminalul ar fi venit de la club. Cea care a dat alarma a fost femeia de serviciu, care a auzit strigăte de ajutor, ea aflându-se în căminul de alături. Un paznic al unităţii de cazare, împreună cu un student de pe acelaşi palier cu camera groazei, a spart uşa. Ceea ce au văzut le-a făcut părul măciucă: două paturi, în care se aflau corpurile a doi studenţi, ardeau. Camera, paturile, podeaua, toate erau pline de sânge.

 

Comentarii