Sub semnul egalităţii

vineri, 01 iulie 2016, 01:43
3 MIN
 Sub semnul egalităţii

 CSMS Iaşi – Selecţionată africană 1-1 (1-0), al treilea rezultat de egalitate din tot atâtea meciuri disputate în Turcia. A început modernizarea stadionului din Copou * scaunele vechi se transferă la stadionul Tepro

 
Aflată în cantonament la Bolu, în Turcia, echipa ieşeană CSMS a disputat ieri după amiază al treilea meci amical al verii. Adversarul a fost o selecţionată formată din jucători africani liberi de contract, rezultatul fiind egal, 1-1 (1-0). Golul CSMS a fost înscris de Roman în minutul 2. Echipa în compania căreia Iaşul trebuia să joace, Kheybar Khorramabad, nu s-a mai prezentat la Bolu din cauza atentatelor din Turcia, deşi preşedintele CSMS, Florin Prunea, anunţase miercuri că testul cu gruparea iraniană de ligă secundă se va disputa sigur deoarece nu sunt probleme din cauza amintită.
Iaşul a început meciul în formula: Hotoboc – Bosoi, Ciucă, Frăsinescu, Aniţoiu – Goge, Mitic, V. Gheorghe, Bădic – Roman, Piccioni. Portarii Grahovac şi Caparco, la fel ca Hotoboc, au apărat 30 de minute, Mihalache, Creţu, Cristea şi Boiciuc au intrat în minutul 46, Voicu, Ţigănaşu, Ciucur şi Sato – în minutul 60, iar Moldovan şi Chelaru în minutul 75. Reamintim, CSMS a încheiat la egalitate şi celelalte două teste derulate la Bolu, 3-3 cu Neftci Baku (Azerbaijan) şi 1-1 cu Osmanlispor (Turcia).
Următoarea întâlnire de verificare a verii va avea loc pe 3 iulie, în compania FC Voluntari. Informaţiile au fost transmise de reprezentanţi ai clubului ieşean.
 
CSMS plăteşte scaunele
În altă ordine de idei, ieri au început să fie montate scaune care respectă normele UEFA pe stadionul “Emil Alexandrescu”, preţul unuia fiind de circa 10 euro fără TVA. Cheltuielile pentru achiziţionarea scaunelor au fost făcute de CSMS, în urma unui protocol încheiat cu Primăria Iaşi, proprietarul arenei din Copou, care stipulează că gruparea de fotbal nu va avea nicio pretenţie ulterioară. Vechile scaune vor fi duse pe stadionul Tepro, unde joacă rugbiştii de la Poli Unirea.
La fiecare două zile, UEFA trebuie ţinută la curent cu mersul lucrărilor. Ieşenii nu au emoţii legate de faptul că partida cu Hajduk Split, din turul II preliminar al Europa League, de pe 14 iulie, nu se va disputa pe “Emil Alexandrescu”. Asta deoarece există posbilitatea ca forul european să permită jucarea meciului la Iaşi şi dacă există doar 1. 500 de scaune cu înălţimea spătarelor de minimum 30 de centimetri. Începând de astăzi, se aşteaptă ca minimum 800 de scaune alb-albastre să vină zilnic în Copou, montajul acestora fiind asigurat prin intermediul Primăriei. Singura problemă este că UEFA va permite vânzarea de bilete doar pentru sectoarele modernizate. După toate probabilităţile, tribunele A şi B vor fi gata la timp, la fel ca şi sectorul de peluză rezervat oaspeţilor, una din condiţiile obligatorii impuse de forul care conduce fotbalul european, tribuna 0 are scaune OK, semne de întrebare fiind legate de capacitatea de a rezolva şi dotarea peluzelor.  Un bilet de intrare la meciul CSMS – Hajduk costă 5 lei la peluze, 10 lei la tribunele A şi B, 20 lei la tribunele 0A şi 0B şi 40 lei la tribuna 0. 
 

Comentarii