Tabără gratuită la Durău pentru 80 de copii din mediul rural

vineri, 23 decembrie 2016, 02:52
2 MIN

80 de copii din mediul rural au beneficiat în această lună de o tabără gratuită la Durău.  

Timp de o săptămână, programul din cadrul proiectului „Împreună pentru copii!“ i-a purtat pe elevii de la 79 de unităţi şcolare din judeţul Iaşi, din ciclul primar şi gimnazial, în zonele de pe Durău, participând la o serie de activităţi dedicate acestora. Elevii au fost însoţiţi de opt cadre didactice implicate în activităţile proiectului, cadre care au participat împreună cu cei 80 de copii la diferite ateliere de dezvoltare personală, la drumeţii, karaoke sau activităţi în parcul de aventură.

Copiii au putut să se dea pe tiroliană, au putut folosi un panou pentru căţărări sau au făcut excerciţii de echilibristică pe punţi suspendate, şi-au arătat îndemânarea în tot felul de jocuri, dar au vizitat şi obiective turistice precum Cetatea Neamţului şi Rezervaţia Naturală de la Vânători. „Activităţile taberei au fost astfel concepute încât să îmbine petrecerea plăcută a timpului liber cu atingerea unor obiective educaţionale: dezvoltarea capacităţii de interrelaţionare şi comunicare, dezvoltarea capacităţii de lucru în echipă sau dezvoltarea şi stimularea activităţilor practice“, a precizat prof. Viorel Motaş, inspector şcolar în cadrul ISJ Iaşi.

Copiii care au participat la tabăra organizată la Durău au organizat la finalul şederii lor un spectacol pe care l-au pregătit în cadrul atelierelor de lucru.

Comentarii