Tehnologiile viitorului Mercedes Clasa E

luni, 27 iulie 2015, 01:50
2 MIN
 Tehnologiile viitorului Mercedes Clasa E

Continuăm să vă prezentăm câteva dintre tehnolo-giile inovative cu care va fi echipat viitorul Mercedes Clasa E, care va fi lansat în primăvara anului viitor.

Un accent deosebit se va pune pe sistemele de siguranţă, care vor fi concentrate sub denumirea Intelligent Drive Next Level. Pe lângă tehnolo-giile cu care deja ne-am obişnuit, va exista şi un sistem absolut nou: asistarea la schimbarea direcţiei pentru a evita un obstacol, impiecând astfel producerea unui accident. Va exista şi o protecţie pentru auzul pasagerilor în cazul impactului, dar şi un sistem care va deplasa scaunul şoferului sau pasagerului în cazul unei lovituri laterale.

Aşa cum e trendul actual, şi noul Mercedes E-Klasse va fi tot mai aproape de ideea unei maşini autonome. Graţie sistemului Steering Pilot modelul german va putea să se conducă singur pe autostradă, păstrând banda de rulare, până la o viteză de 130 de km/h. Tehnologia Distance Pilot Distronic va păstra o distanţă prestabilită faţă de vehiculul din faţă până la o viteză de 200 de km/h.

De asemenea, noua generaţie Mercedes E-Klasse va fi capabil să schimbe informaţii cu maşini similare aflate în trafic. Funcţia se va numi Car-to-X şi va afla detalii despre trafic, condiţii de drum şi amplasarea radarelor de la modele compatibile, adică echipate cu o tehnologie similară de comunicare.
Pe lângă aceste sisteme de siguranţă, noul Mercedes E-Klasse va beneficia şi de tehnologia NFC (Near Field Communication), care va permite proprietarului să deschidă, să pornescă sau să închidă maşina cu ajutorul telefonului mobil, fără a avea nevoie de clasica cheie. Telefonul poate fi folosit pentru deschiderea automobilului chiar şi atunci când bateria este descărcată.

Pe timp de noapte, Mercedes va fi capabil să ofere unul dintre cele mai inteligente şi mai eficiente sisteme de iluminare: faruri frontale cu 84 de LED-uri pentru a adapta cât mai bine fasciculul luminos la traficul din sens opus.
 

Comentarii