Titularii merg, rezervele, nu prea

sâmbătă, 17 august 2013, 01:50
3 MIN
 Titularii merg, rezervele, nu prea

Antrenorul CSMS Iaşi, Costel Enache, a tras concluziile după prima săptămână de cantonament

 
CSMS Iaşi s-a pregătit în această săptămână la Chişinău, acolo unde va sta şi săptămâna viitoare. La mijlocul cantonamentului din această vară, antrenorul ieşenilor, Costel Enache, a tras câteva concluzii.
 
– În primul rând, spune-ne dacă eşti mulţumit de condiţiile oferite de baza formaţiei Zimbru Chişinău, acolo unde staţi?
– Totul este foarte bine. Terenurile de antrenament sunt excelente, condiţiile de cazare, masă şi refacere – la fel, adversarii din jocurile amicale – exact ce ne trebuia.
– Apropo de meciurile amicale. Şi cu Volga Novgorod şi cu Zimbru Chişinău aţi condus la pauză, apoi aţi căzut în repriza a doua. E diferenţă mare între formula de bază şi ceea ce jucaţi în formula cu rezervele?
– Nu numai scorurile ci şi evoluţiile din cele două reprize ale celor două meciuri amicale pe care le-am jucat spun multe. Pe Novgorod, o echipă puternică din prima ligă rusă, i-am dominat în prima repriză, în care am condus cu 2-0, însă am căzut în actul doi, când am pierdut cu 2-3. Cu Zimbru, diferenţa a fost şi mai mare. În prima repriză am înscris şi am ratat alte cinci ocazii mari, am făcut un joc aproape perfect, în repriza a doua am primit patru goluri. Ceea ce s-a întâmplat ne prinde însă foarte bine, scoate şi mai mult în evidenţă capitolele la care trebuie să mai lucrăm.
– Mulţumit de lot?
– Toţi antrenorii îşi doresc mai mult. Eu cred că, pentru o concurenţă mai mare, am mai avea nevoie de un atacant, de un stoper, mai ales că Avrămia a rămas acasă şi nu cred că vom putea conta pe el precum şi de un portar.
– Asta şi pentru că Lepmets nu a mai ajuns în cantonament…
– Din punctul meu de vedere, Lepmets este un subiect închis. Nu intru în amănunte, e un caz grav de indisciplină, pe care nu-l pot trece cu vederea. Am înţeles că şefii clubului caută soluţii de rezolvare a acestui subiect.
– Spune-ne câte ceva despre jucătorii veniţi în ultima perioadă, Petrescu, Firoiu, Vişa. S-au integrat?
– Petrescu e în creştere, deşi se vede că e în urmă faţă de colegii lui. Poate e şi normal, pentru că el a făcut altceva în Finlanda. Cu Zimbru am vrut să-l las 90 de minute, însă a căzut în minutul 70. Firoiu e un copil care are şi calităţi şi defecte. Dacă va reuşi să le corecteze pe ultimele, are şanse să rămână, mai ales că este sub 21 de ani. Vişa s-a integrat, poate deveni un jucător important.
– Ce urmează?
– Sâmbătă şi duminică vor fi, ca în orice zi normală, două antrenamente. Lucrăm foarte intens, pentru că trebuie să şi acumulăm, să şi omogenizăm rapid o formaţie cu foarte mulţi jucători noi. Luni avem un amical cu FC Sfîntul Gheorghe, miercuri cu FC Tiraspol, pe 24 ne întoarcem acasă.
– O concluzie parţială după prima săptămână de cantonament?

– Există diferenţe între jucători, ne-am făcut o idee mai clară referitor la calităţile fiecărui fotbalist, la ce putem juca, mai avem mult de lucru. Sunt optimist că vom reuşi să ajungem la ceea ce ne-am propus, pentru că eu cred că suntem pe un drum bun.

Comentarii