Totul despre măştile cosmetice

sâmbătă, 06 aprilie 2013, 01:50
3 MIN
 Totul despre măştile cosmetice

Fructele şi legumele sunt ingredintele necesare în cosmetica naturală.

Pentru vremea de primăvară cu ploi, vânt şi uneori frig de 0 grade Celsius, pielea feţei, a mâinilor şi a gâtului are de suferit. Pielea trebuie să treacă prin mai multe etape de aclimatizare într-un timp foarte scurt. Rolul nostru în acest demers este acela de a ajuta pielea în procesul de acomodare astfel încât să prevenim ridurile şi îmbătrâniera prematură decât să remediem ceea ce deja s-a produs. Şi acest lucru este posibil şi este mai eficient pentru că e mai uşor să prevezi decât să vindeci.
Măştile cosmetice sunt una din armele pe care le avem la îndemână atunci când vorbim despre prevenirea îmbătrânirii tenului dar şi păstrarea pielii sănătoase, strălucitoare şi netede. Măştile cosmetice se aplică întotdeauna pe tenul curăţat şi în prealabil demachiat. Se lasă întotdeauna să acţioneze 20-30 de minute.
Aplicarea măştilor este foarte eficientă dacă înainte s-a aplicat o vaporizare. Procedeul constă în expunerea la aburi a feţei timp de câteva minute. Apa poate conţine diverse plante medicinale. Astfel pentru tenurile sensibile la frig se pot utiliza frunze de hamamelis sau de coacăz.
Pentru a realiza o vaporizare tonică inclusiv pentru ochi este cea cu seminţe de mărar. Seminţele se macină şi o linguriţă de praf se pune în doi litri de apă. În timpul vaporizării ochii se pot ţine deschişi.
Pentru o vaporizare calmantă, la tenurile sensibile se foloseşte floarea de tei sau muşeţel.
O vaporizare decongestionantă, pentru un ten care a fost expus o zi vântului acele de brad sunt excelente în apa de vaporizare.
Faţa crispată după o zi plină de nervozitate, stres şi oboseală poate beneficia de o vaporizare cu camfor, o lingură într-un litru de apă.
Primăvara când tenurile sunt mai uscate şi deshidratate măştile cosmetice se vor face folosindu-ne de fructe precum fragii, căpşunile, caisele sau piersicile. Acestea se strivesc într-un mojar de sticlă sau lemn şi când s-a obţinut o pastă se amestecă cu puţin amidon de porumb şi o linguriţă sau două de smântână sau caimac de lapte.
Dacă sezonul fructelor proapete a trecut atunci se folosesc fructele uscate. Feliuţe de prune, caise, piersici sau mere se pun în apă fierbinte şi astfel vor fi rehidratate. Acestea se mojarează şi se amestecă cu o linguriţă de smântână şi se întind pe ten. Fructele uscate se pot folosi direct, fără a mai fi amestecate cu alte ingrediente.
Dacă aţi avut o zi grea un măr feliat se fierbe în puţin lapte. Când e moale se pasează şi pasta obţinută se aplică pe tenul curăţat. Efectul va fi spectaculos.
Cu alte cuvinte folosirea măştilor cu periodicitate săptămânală cu ingrediente cât mai naturale pot ajuta pielea să se păstreze tânără însă să nu uităm că numai cu o floare nu se face primăvară. Astfel că îngrijirea tenului în fiecare zi este o necesitate pentru a păstra faţa tânără iar folosirea măştilor cosmetice este o premiză necesară pentru realizarea acestui lucru.

Sandu MARIN

Comentarii