Tudor Minea, fostul şef de la Permise prins băut la volan, este din nou şef

miercuri, 01 aprilie 2015, 01:50
2 MIN
 Tudor Minea, fostul şef de la Permise prins băut la volan, este din nou şef

Fostul şef de la Serviciul Înmatriculări şi Permise Iaşi, comisarul Tudor Minea, a fost reabilitat complet, la numai un an de zile de când a fost prins băut la volanul autoturismului său, de Poliţia Rutieră. Acesta poate fi văzut prin oraş circulând la volanul autoturismului său Volkswagen. De asemenea, comisarul a fost reabilitat şi pe linie profesională.

Minea lucrează de la începutul acestui an pe un post de şef. Mai precis, el lucrează ca şef de birou în cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Iaşi. „Este vreo problemă? A fost concurs organizat în luna ianuarie, iar domnul Minea s-a numărat printre participanţi şi a câştigat. Au fost mai mulţi candidaţi. Dom-nul Minea este funcţionar public şi lucrează ca şef birou Stare Civilă“, a precizat Carla Tişan, directorul instituţiei aflate în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

Reabilitarea lui Minea s-a produs pe fondul acordului de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Comisarul ar fi aceptat o pedeapsă de un an închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani.

În cei doi ani, Minea nu trebuie să comită nicio infracţiune şi va rămâne cu cazierul „curat“. Pentru reabilitarea fostului şef de la Permise şi Înmatriculări, la dosar au depus recomandări bune, trei prefecţi: Romeo Olteanu, Victorel Lupu şi Dragomir Tomaşeschi. Comisarul Tudor Minea a ajuns „vedetă“ naţională atunci când, în noaptea de 14 spre 15 februarie 2014 a fost prins băut la volan, de un echipaj de la Biroul Rutier, în zona Splai Bahlui. Când l-au tras pe dreapta şi a suflat în alcooltest, aparatul a arătat o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. La prima probă de sânge prelevată a reieşit o alcoolemie de 1,70 mg/l alcool pur în sânge, iar la a doua 1,60 mg/l. 

Cum a plecat de la Permise, citiţi în textul de mai jos, apărut pe 15 februarie 2014:

EXCLUSIV: Ruşine! Şeful de la Permise, prins beat criţă la volan (FOTO&VIDEO)

Colonelul Tudor Minea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise din Iaşi, a fost prins noaptea trecută beat criţă la volanul autoturismului său Volkswagen. Mai multe surse din anturajul acestuia au spus că ieri ar fi fost ziua lui. Minea a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier la ora 23.45, chiar în faţa benzinăriei Unistil de lângă staţia de ambulanţe din zona Tudor Vladimirescu.

 

Comentarii