Un absolvent de la Iaşi, deţinător al unui record internaţional

miercuri, 04 mai 2016, 01:05
2 MIN
 Un absolvent de la Iaşi, deţinător al unui record internaţional

Atomic Leow, fost student al Universităţii de Medicină şi Farmacie, este cel mai în vârstă absolvent de medicină din lume, înregistrat oficial în Singapore Book of Records.Atomic Leow, fost student al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a intrat oficial în Singapore Book of Records drept cel mai în vârstă absolvent de medicină din lume. El a încercat să îşi legitimeze poziţia şi în Guinnes Book, însă oficialii de aici i-au explicat că, dat fiind faptul că există multiple sisteme universitare la nivel mondial, nu pot să gestioneze în mod unitar acest domeniu. 

Atomic Leow a absolvit anul trecut cursurile Facultăţii de Medicină Generală şi a fost considerat unul dintre studenţii buni din seria sa, primind şi o diplomă specială semnată de către decanul, prof.dr. Doina Azoicăi, şi rectorul de la momentul respectiv, prof.dr. Dragoş Pieptu, pentru „capacitatea de a se adapta care dovedeşte că vivacitatea tinereţii poate apărea la orice vârstă atunci când există dragoste pentru profesie de medic“.

Despre Atomic Leow, „Ziarul de Iaşi“ a scris în mai multe rânduri, explicând cum acesta se lupta cu sesiunea din anii facultăţii. Însă acesta a trecut fără restanţe anii de facultate, a promovat pe 25 iunie şi a terminat, practic, direct la pensie, facultatea pe care spune că a început să o facă din dorinţa de a-i ajuta pe oameni. Însă Atomic Leow şi-a definitivat mai multe studii, nu doar cele de la UMF Iaşi. Conform studentului, aceasta ar fi cea de-a şasea specializare a sa.

El şi-a dat licenţa în Ştiinţe Agricole la Universitatea „La Trobe“ din Victoria, Australia, mai are o specializare în pedagogie la aceeaşi universitate, un doctorat în toxicologie la aceeaşi instituţie de învăţământ superior, absolvind şi o facultate de teologie şi un masterat în acelaşi domeniu, de data aceasta în Singapore. Însă Atomic Leow se mândreşte cel mai mult cu această ultimă specializare, medicina generală, pe care a învăţat-o la UMF Iaşi. „Un doctor care face medicina şi nu vrea să îi ajute pe cei săraci, vrea doar să adune bani, va fi un doctor prost. Misiunea mea, de a face medicină, este tocmai pentru a-i ajuta pe cei săraci, care nu au bani să se ajute singuri“, a spus fostul student.

Comentarii