Un bucătar excentric face haine şi accesorii din alimente. Spectatorii pot mânca direct de pe modele!

marți, 12 septembrie 2017, 08:15
2 MIN
 Un bucătar excentric face haine şi accesorii din alimente. Spectatorii pot mânca direct de pe modele!

Foi de varză albă sau roşie, morcovi, ardei, carne de pui, fructe de mare şi alte asemenea alimente nu în bucatele din farfurie, ci pe modele care vor defila într-o inedită prezentare de modă. Un bucătar din Alba Iulia pregăteşte o defilare cu articole vestimentare realizate în exclusivitate din mâncare. Provocarea va fi însă pentru spectatori, care vor putea gusta creaţiile vestimentare direct de pe modelele ce le vor îmbrăca, scrie libertatea.ro. 

Foi de varză albă sau roşie, morcovi, ardei, carne de pui, fructe de mare şi alte asemenea alimente nu în bucatele din farfurie, ci pe modele care vor defila într-o inedită prezentare de modă. Un bucătar din Alba Iulia pregăteşte o defilare cu articole vestimentare realizate în exclusivitate din mâncare. Provocarea va fi însă pentru spectatori, care vor putea gusta creaţiile vestimentare direct de pe modelele ce le vor îmbrăca, arată libertatea.ro.

Bucătăria în care lucrează chef Cosmin Toma s-a transformat în această perioadă în atelier de creaţie vestimentară, iar bucătarul din Alba Iulia lucrează la haine realizate în exclusivitate din mâncare. Rochii din varză, coliere din morcovi sau ardei, cercei din biscuiţi şi fructe de mare sunt doar câteva dintre hainele extravagante realizate în „atelierul gastronomic” al lui Cosmin Toma. Provocarea bucătarului designer va fi însă pentru spectatorii care vor asista la prima sa prezentare de modă deoarece aceştia vor fi invitaţi să guste şi să savureze o parte dintre hainele şi accesoriile vestimentare realizate din mâncare.

„Ideea de a realiza haine din mâncare mi-a venit după ce am văzut câtă piele de pui aruncam la gunoi după ce preparam pulpele dezosate. Atunci mi-am zis: „Ce-ar fi să fac o rochie din piele de pui şi varză?” Şi aşa a ieşit prima creaţie. În străinătate, accesoriile şi îmbrăcămintea comestibilă deja sunt cunoscute. La noi în România mai puţin şi cred că şochează faptul că mâncarea ar putea fi transformată în haine. Eu cred însă că mâncarea poate arăta bine în farfurie, dar la fel bine şi pe o femeie frumoasă”, explică chef Cosmin Toma.

CITIŢI MAI MULTE PE libertatea.ro 

Comentarii