Un infirmier a ucis intenționat peste 90 de pacienți în Germania. Spune că se plictisea

luni, 28 august 2017, 13:40
1 MIN
 Un infirmier a ucis intenționat peste 90 de pacienți în Germania. Spune că se plictisea

Cel putin 90 de pacienti ucisi, poate chiar dublu: politia germana a prezentat luni bilantul a 12 ani de anchete asupra unui infirmier, Niels Hogel, ucigas prolific si "exceptional" in istoria nationala contemporana.

Dupa "134 de exhumari si cateva sute de marturii, se pot dovedi cel putin 90 de crime si exista cel putin inca atatea care nu au putut fi dovedite", a declarat in fata presei seful comisiei de ancheta, Arne Schmidt.

Niels Hogel isi ucidea pacientii in special prin supradoze de medicamente injectate atunci cand acestia se aflau la reanimare. Nu avea "preferinte" de varsta sau sex, dar "prefera pacientii care erau intr-o stare critica", a precizat Schmidt.

Niels Hogel a afirmat ca facea aceste injectii pentru a aduce pacientii in pragul mortii, cu scopul de a-si demonstra capacitatea de a-i readuce la viata. Singurul mobil invocat: "plictiseala".

"Suspectul nu reuseste sa-si aminteasca fiecare caz. Dar in peste 30 dintre cazuri isi aminteste concret pacientii si comportamentul sau", a precizat seful parchetului din acest oras, Daniela Schiereck-Bohlemann.

hotnews.ro

Comentarii