Universitatea are, după zeci de ani, titlul de proprietate asupra Corpului B

vineri, 23 decembrie 2016, 02:52
2 MIN
 Universitatea are, după zeci de ani, titlul de proprietate asupra Corpului B

Deşi erau cunoscute problemele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi în ceea ce priveşte intabularea sau, mai degrabă, lipsa inta­bulării proprietăţilor principale ale instituţiei de învăţământ superior, problemele au o rădăcină mai adâncă decât lipsa unei liste de priorităţi.  

Într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna aceasta, prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, a precizat că există proprietăţi asupra cărora universitatea nici măcar nu are titlu de proprietate. Un caz concret în acest sens este Corpul B, al cărui titlu de proprietate a fost obţinut de către actuala conducere a UAIC în urmă cu două săptămâni şi se vor începe demersurile de intabulare a proprie­tăţii. Practic, fără existenţa acestui document, clădirea nu putea să intre pe nicio axă de finanţare europeană în vederea renovării sau restaurării. „Continuăm demersurile în ve­derea intabulării tuturor imobilelor universităţii. Acum 14 zile, am primit de la Ministerul Educaţiei or­dinul de proprietate pentru Cor­pul B, un teren care cuprinde terenul pe care este clădirea, parcul din faţă, laterala parcului şi terenul pe care se află Corpul administrativ al universităţii. Este un pas semnificativ pentru procedura de secu­rizare juridică a proprietăţii“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader.

Suprafaţa totală a terenului este de 18.826 de metri pătraţi. În anii trecuţi, universitatea avea în plan ridicarea unei clădirii cu trei etaje şi cu parcare subterană, cu pereţi de sticlă, pe locul în care este acum Corpul H şi Corpul O al universităţii. Rectorul a spus însă că acel plan a picat, iar Corpul O va fi restaurat pentru a deveni sediu pentru toate bibliotecile facultăţilor universităţii. 

Comentarii