(VIDEO) Cea mai scumpă rochie de mireasă vândută la Târgul de la Polivalentă

duminică, 19 februarie 2017, 13:14
2 MIN

În acest sfârşit de săptămână tinerii îndrăgostiţi au ocazia să-şi planifice nunta visurilor. Începând de vineri, 17 februarie, ieşenii au putut vedea la Sala Polivalentă din Iaşi care mai sunt tendinţele pentru rochii de mireasă, ce meniuri pot alege, aranjamentele florale, stabili un contract pentru fotografiile şi albumele de nuntă sau pot alege din zeci de sortimente de prăjituri sau torturi de nuntă. „Târgul de Nunţi Ghid Mariaj – ediţia a IX-a”, are loc în acest an până în seara aceasta.

Astfel, ieşenii au timp să admire cea mai scumpă rochie de mireasă, sculpturi din gheaţă, tot felul de aranjamente florale pentru mesele invitaţilor sau invitaţii pentru nuntă, care mai decare mai ingenioase. La eveniment, chiar dacă are loc la Sala Polivalentă, cei prezenţi şi-au făcut cu greu loc prin mulţime, iar cei care doreau să obţină mai multe informaţii au trebuit să aştepte la rând.

 
Preţuri„pentru toate buzunarele”
 
Tarifele percepute de comercianţi variază în funcţie de calitatea produsului oferit sau în funcţie de materialele utilizate sau de model. Cea mai scumpă rochie de mireasă expusă, cu cristale şi perle, realizată manual, ajunge aproape la 7.000 de lei, pe când un costum „de ginerică” complet, cu inserţii şi butoni de aur şi cu cristale, trece de 10.000 de lei. Cu toate acestea, pentru buzunarele mai modeste, cele mai ieftine costume, cu papion, batista şi vesta incluse în preţ, ajung la 750 de lei, iar o rochie simplă depăşeşte cu puţin 1.500 de lei.
 
Tort de 200 de lei/kilogramul
 
Media însă este undeva la 1.500 sau 1.600 de lei pentru costumul mirelui, şi 2.000-3.500 de lei pentru cea de mireasă. În cazul torturilor, preţurile încep de la 50 de lei pentru un kilogram, dar, în funcţie de ingredientele solicitate de client, poate ajunge şi la 200 de lei pentru un kilogram. Pentru verighete, mirii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 150 de lei/gram pentru un inel din aur de 14 karate, iar un meniu complet pentru o persoană la unul dintre restaurantele din Iaşi costă, în medie, între 200 şi 250 de lei de persoană. Cei care îşi fac cumpărăturile la târg beneficiază de o reducere de 15% pentru produse sau servicii, dar şi de alte discount-uri avantajoase.
 
 
 

    

Comentarii