Videoclipul „Happy” în varianta Fukushima devine viral

vineri, 20 iunie 2014, 18:29
2 MIN
 Videoclipul „Happy” în varianta Fukushima devine viral

Un videoclip în care apar locuitorii din Fukushima dansând, pentru a prezenta "latura optimistă" a acestei regiuni, afectată de accidentul nuclear din 2011, a devenit un fenomen viral pe reţelele de socializare din Japonia, informează vineri EFE.

În videoclip apar dansând pe ritmurile melodiei "Happy" – hitul lui Pharrell Williams – studenţi, călugări budişti, bucătari şi funcţionari, în decorurile urbane şi naturale ale oraşului Fukushima, o imagine mai puţin obişnuită a acestei regiuni care a trecut printr-un cutremur catastrofal, un tsunami şi un accident nuclear.

"Chiar şi după accidentul nuclear, mulţi oameni au putut duce o viaţă normală şi fericită. Am vrut să arătăm lumii atmosfera fericită în care trăim", notează pe blogul său autoarea videoclipului, Hitomi Kumasaka.

Videoclipul, difuzat de Kumasaka la începutul lunii, a depăşit 320.000 de vizionări pe Youtube şi are deja cont propriu pe Twitter – unde s-a transformat într-un "trending topic" – iar autoarea a primit sprijinul a zeci de mii de persoane pe pagina sa de Facebook.

Kumasaka a decis să realizeze videoclipul după ce s-a săturat de controversele şi de "imaginea negativă" sau "simplificată" prezentată de mass-media. Accidentul nuclear a determinat evacuarea a circa 80.000 de persoane din regiune, iar cutremurul care a fost urmat de tsunami a provocat moartea a peste 18.500 de persoane în întreaga ţară. (Agerpres)

 

Comentarii