Vin încă două săptămâni de caniculă. Pregătiri oficiale

miercuri, 29 iulie 2015, 01:56
2 MIN
 Vin încă două săptămâni de caniculă. Pregătiri oficiale

 Angajaţii societăţilor Primăriei care lucrează în aer liber vor pleca acasă la ora 12

 

Primăria se pregăteşte pentru un nou val de caniculă. Una din primele măsuri anunţate de viceprimarul Gabriel Surdu va fi reducerea programului de lucru în societăţile subordonate municipalităţii în care angajaţii lucrează în aer liber. “Este vorba de Direcţia de Administrare a Patrimoniului, care are şi activitatea de parcări, Servicii Publice SA sau Citadin. În astfel de unităţi, se va lucra după programul 7.00-12.00, pentru a fi evitată perioada cea mai caldă a zilei. Din ce zic meteorologii, există riscul a încă două săptămâni de caniculă”, a spus Surdu.
 
Oficialii au recomandat luarea de măsuri de protecţie împotriva căldurii şi radiaţiei ultraviolete, evitarea deplasărilor la orele prânzului, ca şi hidratarea corespunzătoare. Persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate provocate de căldură se pot îndrepta către centrele de cartier. Acestea sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, iar conform precizărilor viceprimarului, personalul centrelor este instruit pentru a face faţă unor situaţii extreme din punct de vedere medical. “Au fost luate măsuri şi în privinţa celor asistaţi la domiciliu. Avem aproximativ 1.800 de persoane luate în evidenţă, care sunt vizitate şi monitorizate constant. Avem aproape certitudinea că nu se vor petrece evenimente neplăcute”, a precizat Surdu.
 
Până la începutul celei de-a doua decade a lunii viitoare, temperaturile vor rămâne în continuare mai ridicate decât media multianuală, urmând să se situeze în Moldova între 28°C în ultima zi a lunii iulie şi 33-34°C astăzi şi din nou între 2 şi 4 august. Temperaturile medii se vor situa la peste 16°C pe tot parcursul perioadei. Există posibilitatea unor ploi pe 30 şi 31 iulie, ca şi în jurul datei de 4 august.
 

 

Comentarii