Vremea se menţine rece zilele acestea. Va fulgui şi se va produce polei

miercuri, 26 noiembrie 2014, 11:24
2 MIN
 Vremea se menţine rece zilele acestea. Va fulgui şi se va produce polei

Joi, va fulgui în zonele mai înalte din Muntenia, Moldova şi Oltenia, iar noaptea va fi lapoviţa şi polei în Banat. Vineri, va fi lapoviţă în sud şi în est unde se poate produce polei, iar sâmbăta vor fi precipitaţii mixte în sud, în sud-est şi la munte. Tendinţa va fi de încălzire, dar vremea se va păstra rece pentru această dată.

În Dobrogea şi în Bărăgan găsim atmosfera închisă şi condiţii reduse de precipitaţii. Vântul va avea unele porniri la malul mării, iar temperaturile, mai potrivite pentru luna de iarnă, nu vor depăşi valoarea de 2 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei cerul rămâne acoperit de nori intreaga zi şi nu este exclus să fulguiască. Va fi foarte rece pentru acest moment al anului: maximele se vor opri la zero grade Celsius. În jumătatea nordică a Moldovei va fi mai frig decât în celelalte regiuni. Pe aici maximele vor fi exclusiv negative şi vor fi condiţii de ninsoare slabă, îndeosebi la munte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme mai bună după ce se risipeşte ceata matinală. Temperaturile vor ajunge la 5-6 grade, vor fi şi momente cu soare din cânt în când, iar vântul nu îşi va face simţită prezenţa.

Şi în vestul ţării este ceaţă la începutul zilei şi până la ora 10 este cod galben pentru zonele joase din judeţele Bihor şi Arad. Către prânz se va arăta timid şi soarele, iar termometrele vor indica cel mult 6 grade.

În ţinuturile centrale este foarte frig la această oră, mai ales în depresiuni. Mai târziu apare soarele, atmosfera se mai dezmorţeşte şi maximele urcă până la 4…5 grade pe partea vestică. La munte e posibil să ningă slab.

În sud-vestul ţării, vremea va fi închisă şi doar în zonele înalte pot să vină câteva ninsori slabe. Maximele termice vor fi în scădere uşoară.

În sudul ţării găsim atmosfera mohorâtă şi condiţii foarte reduse de precipitaţii. Izolat, ar putea să fie burniţa sau să fulguiască.Temperaturile lasa mult de dorit şi vom avea maxime de 1-2 grade Celsius.

Mediafax

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii