Zece tineri din cadrul Organizaţiei de Tineret a PMP Iaşi au participat la şcoala de vară

joi, 14 septembrie 2017, 14:30
2 MIN
 Zece tineri din cadrul Organizaţiei de Tineret a PMP Iaşi au participat la şcoala de vară

Zece tineri din cadrul Organizaţiei de Tineret a PMP Iaşi au încheiat vara cu entuziasm şi bună voie, alături de liderii partidului la şcoala de vară care a avut sloganul Re:Fresh Politics. În weekendul 8-10 septembrie, în staţiunea Olimp din judeţul Constanţa, a avut loc cea de-a IV-a ediţie a şcolii de vară, eveniment de tradiţie în Partidul Mişcarea Populară la care au participat aproximativ 500 de persoane, printre care şi o delegaţie de 50 de colegi din Republica Moldova. Delegaţia Organizaţiei de Tineret a PMP Iaşi a fost formată din preşedintele Marius Lucian Lupu, secretarul general Radu Bejan, secretarul general adjunct Alexandra Sîrbu, vicepreşedinţii Florin Acostăchioaie, Marian Alexandru Mihai, Silviu Musteaţă, Sabina Chimeri, trezoriera organizaţiei Alina Moraru precum şi Andreea Homicianu şi Bianca Tobol.

‘’ Şcoala de vară a OT PMP 2017 a fost un eveniment de succes, în care am arătat tuturor că suntem o echipă mare, tânără şi plină de entuziasm. Prin astfel de evenimente, tinerii din organizaţiile de tineret au ocazia să-şi cunoască colegii din celelalte judeţe, să aibă contact cu liderii partidului şi să facă schimb de opinii cu aceştia pe problematica actuală. Cel mai important lucru este că tinerii s-au întors acasă mult mai entuaziasmaţi decât au plecat. Următorul eveniment de amploare va avea loc la Iaşi, în luna octombrie.’’ a declarat Marius Lucian Lupu, preşedintele Organizaţiei de Tineret PMP Iaşi. Pe parcursul celor trei zile, tinerii au îmbinat utilul cu plăcutul, participând la workshop-uri pe tema comunicării politice şi a relaţiei cu presa, la întâlniri cu liderii naţionali, dar şi la petreceri de neuitat, avându-l alături în permanenţă pe Preşedintele Traian Băsescu. După drumul spre mare, vineri după amiază a început cu un workshop pe tema comunicării politice susţinut de Alin Baciu, responsabilul de departamentul de comunicare al PMP, iar seara a continuat cu o petrecere pe ritmuri populare.

Activitatea de sâmbătă s-a concentrat pe întâlnirile de la Centrul de conferinţe din Neptun, şi anume, şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, dezbaterea cu Anatol Şalaru, fost ministru în Republica Moldova şi Preşedintele Executiv al PUN, pe tema Unirea – Proiect de ţară, dezbaterea cu Traian Băsescu, Preşedintele PMP pe tema Integrarea Europeană – cheia evoluţiei UE. “Lipsa de integrare ne face vulnerabili în faţa dezvoltării marilor superputeri. De aceea avem obligaţia să le vorbim românilor despre Europa de pe acum, pentru că în campania de la europarlamentare este prea târziu,” le-a spus Traian Băsescu tinerilor din sală, cărora le-a făcut şi un îndemn, acela de a nu mai alimenta combustibil de la staţiile Mol, deoarece distribuie hărţi ale Ţinutului Secuiesc.: “Nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei ţării în care se află.” 

Comentarii