„Găsit numere“

Zeci de ieşeni, pasibili de pierderea certificatului maşinii din cauza furtunii de alaltăseară

sâmbătă, 16 aprilie 2016, 01:58
2 MIN
 Zeci de ieşeni, pasibili de pierderea certificatului maşinii din cauza furtunii de alaltăseară

Zeci de şoferi ieşeni şi-au pierdut alaltăseară în bălţi numerele de înmatriculare de la maşini. Poliţia Rutieră anunţă că, timp de numai câteva zile, nu va da sancţiuni din acest motiv, dar invită păgubiţii care nu le mai găsesc să-şi facă alte plăcuţe.

Zeci de şoferi surprinşi joi seara în trafic de furtună şi-au pierdut numerele de înmatriculare frontale. Internetul a fost încins la propriu ieri de şoferi care au găsit tăbliţele cu numerele de înmatriculare, dar şi cu cei care le căutau. Mulţi dintre şoferi au luat numerele de înmatriculare şi le-au depozitat lângă un bloc din Mircea, alţii în capăt CUG, iar alţii le-au luat la ei. 

O parte dintre cei care au găsit numerele de înmatriculare le-au fotografiat şi au postat imaginile pe Internet, pentru a uşura căutarea. O parte din numere au fost găsite în pasajul Galata şi Păcurari, dar şi pe străzi puternic inundate, unde apa a depăşit un metru, cum ar fi porţiuni din bulevardul Poitiers, Nicolae Iorga, şoseaua Păcurari.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că şoferii care nu îşi găsesc numerele de înmatriculare trebuie să meargă în câteva zile la Serviciul de Înmatriculări pentru cumpărarea unui set de tăbliţe. „Ştim că mulţi şoferi şi-au pierdut numerele de înmatriculare, însă nu pot circula la nesfârşit. Doar câteva zile. Este obligaţia proprietarului autoturismului să îşi procure numerele de înmatriculare. Evident, Poliţia Rutieră va opri şoferii care circulă mai mult de câteva zile fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare“, a precizat comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful Serviciului Rutier Iaşi. 

Comentarii