„Cuza“ isi deschide propriile centre de multiplicare

duminică, 11 noiembrie 2007, 18:08
2 MIN
 „Cuza“ isi deschide propriile centre de multiplicare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" isi infiinteaza propriile centre de multiplicare si tiparire de documente. Ideea crearii unor astfel de centre a aparut dupa ce mai multi proaspeti absolventi ai institutiei au reclamat furtul si comercializarea ilegala a lucrarilor de licenta pe internet, de catre firmele de multiplicare din oras.

„In perioada mai-iunie 2008, avind in vedere faptul ca nu este asigurata pastrarea copyright-ului ca urmare a apelarii studentilor la diverse firme private care ofera servicii de multiplicare, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» va da posibilitatea studentilor proprii sa efectueze aceste operatiuni la punctele speciale care vor fi amplasate in interiorul Universitatii", a precizat prof.dr. Dumitru Oprea, rectorul Universitatii „Cuza".

Desi o promoveaza ca pe o masura eficienta impotriva unor eventuale copieri ilegale ale lucrarilor de licenta, conducerea universitatii se declara inca de acum sceptica in ceea ce priveste succesul ei printre studenti.

„Probabil ca pretul pe care il vom percepe noi va fi mai mare decit cel solicitat de centrele de multiplicare din oras. Dar eu nu pot sa cumpar hirtia cu un leu si sa o vind cu 30 de bani, de exemplu. De aceea, e posibil ca studentii sa se indrepte tot catre centrele din oras, cu toate riscurile pe care le implica", a mai precizat rectorul Oprea.

Tot ca o masura impotriva plagierii lucrarilor de licenta sau dizertatie, Universitatea „Cuza" a introdus anul trecut in regulamentul propriu conditia ca titlul temelor de licenta sa se anunte cu cel putin doua semestre inainte de sustinerea acestora. In felul acesta coordonatorii lucrarilor vor avea timp sa verifice originalitatea tezelor prezentate de studenti. Cei care se razgindesc intre timp, sint nevoiti sa decaleze sustinerea lucrarii, astfel incit de la data ultimului anunt privind titlul si prezentarea propriu-zisa a tezei in fata comisiei sa fie o distanta de doua semestre.

Comentarii