Botosaniul a primit mai multi bani decit a cerut pentru alimentari cu apa si pietruiri

vineri, 29 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Botosaniul a primit mai multi bani decit a cerut pentru alimentari cu apa si pietruiri

Un fapt incredibil este pe cale sa se petreaca la Botosani. In urma interventiilor din toate partile, Consiliul Judetean Botosani a primit in sfirsit sumele cerute, chiar putin mai mult, din fondurile speciale ale Guvernului, adica pentru alimentarile cu apa si pietruirile de drumuri deja incepute sau finalizate, dar nedecontate.
Ieri, in sedinta Delegatiei Permanente a CJ au fost invitati toti constructorii care au lucrari cistigate prin licitatie publica din banii administrati de Consiliu, pentru a prezenta stadiul de executie al lucrarilor. Daca unele dintre firmele angajate de CJ nu au probleme cu termenul de predare al lucrarilor si cu calitatea lor, altii au dat-o in bara. "Avem aproape un miliard in cont disponibil si din cauza ca nu merg lucrarile, nu il putem da constructorilor. Nu vreau sa ne facem de ris si sa nu mai primim la anul nici un leu, pentru ca, in saracia ce ne inconjoara, mai ales in cazul investitiilor, noi raminem la sfirsitul anului cu banii necheltuiti. Tin sa atrag atentia tuturor constructorilor ca daca nu fac tot posibilul sa termine lucrarile la timp vom face in asa fel incit sa nu mai poata participa la nici o licitatie pe care o va organiza consiliul" a spus Ioan Aniculaese, presedintele CJ. In aceeasi sedinta s-a prezentat si un raport asupra stadiului lucrarilor finantate de Comunitatea Europeana, care a alocat refacerii obiectivelor afectate de calamitatile naturale, 5 miliarde de lei. Nici aici situatie nu este prea buna, lucrarile administrate de firmele Magic si de Jijia inregistrind intirzieri mari. "Problema nu este ca acestia nu-si vor primi banii, este treaba lor. Problema este ca nu vom mai primi noi nici un leu de la Phare in anii viitori" spune presedintele CJ.
O situatie oarecum diferita se inregistreaza la fondurile pe care MLPAT le aloca, conform ordonantei nr.19, destinati constructiei de locuinte pentru tinerii casatoriti. Anul acesta pe aceasta filiera au venit nu mai putin de 8,5 miliarde de lei. Cu acesti bani, in virtutea proiectelor existente trebuie finalizate citeva blocuri la Darabani si la Bucecea. Oportunitatea acestor investitii a fost criticata, pe buna dreptate, de catre conducerea CJ. Un apartament construit prin ordonanta nr.19 la Bucecea sau Darabani costa aproape la fel ca unul construit pe aceasi filiera la Bucuresti sau Timisoara. "Sa fim seriosi! Cine este nebun sa cumpere un apartamente la Bucecea cu 300 de milioane de lei, cind cu acesti bani cumpara de pe piata imobiliara din Bucecea un bloc intreg, gata construit. Ca sa nu mai spun ca poate sa ceara la fel de bine un apartament in Bucuresti. Cred ca doar daca construim aceste blocuri in Botosani, putem vinde apartamentele respective" declara Ioan Aniculaese. (C.A.)

Comentarii