Folk studentesc pe malurile Dunarii

joi, 22 noiembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Folk studentesc pe malurile Dunarii

Galatiul se transforma pentru doua zile in capitala studenteasca a muzicii folk. Incepind de miine, Casa de Cultura Studenteasca (CCS) organizeaza Festivalul National Studentesc de Muzica Folk 2001. Sarbatoarea menestreilor este inclusa in programul "Serbarilor Galatiului" si este organizata cu sprijinul Consiliului Local in colaborare cu Liga Studentilor din Universitatea "Dunarea de Jos" si Radio Galati. Actiunea va avea loc incepind de vineri la ora 19.30 in sala de spectacole a Clubului CFR, cind va demara concursul propriu-zis, si se va incheia simbata, cu gala laureatilor. Festivalul este structurat pe doua sectiuni, cea de interpretare solo la care participa 12 studenti si aceea de interpretare a grupurilor, la care s-au inscris 7 trupe. "Ideea organizarii unui astfel de festival o aveam inca de pe vremea cind eram student. Ma bucur ca am reusit sa pun in practica un vis mai vechi. Pentru a fi specific studentesc, am hotarit ca la aceasta editie sa participe numai tineri ce au in buzunar un carnet de student. Asa se face ca toti cei 12 solisti sint studenti, iar componenta trupelor are o pondere de 75% studenteasca. Mergind pe aceasta linie, intrarea la cele doua zile ale Festivalului este gratuita si vom acorda prioritate in primul rind studentilor. Acest fapt se datoreaza numarului de doar 250 de locuri din sala de spectacole a Clubului CFR", ne-a declarat directorul CCS, Laurentiu Irimin.
Dupa incheierea concursului de pe 23 noiembrie, cei prezenti in sala vor avea parte de un concert al lui George Sarluceanu, iar dupa gala laureatilor de pe 24, spectacolul de incheiere al Festivalului va fi sustinut de Nicu Alifantis.
Participantii la Festival sint din 19 centre de invatamint superior din tara, practic cite un solist sau o trupa dintr-o Universitate, iar in proportie de 90% sint delegati ai Caselor de Cultura Studentesti. Interpretarea concurentilor va fi judecata de Nicu Alifantis – care este presedintele juriului, Teodora Ionescu – unul din jurnalistii specializati in muzica folk, actorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Vlad Vasiliu, Petrica Sovaiala din partea Centrului Cultural "Dunarea de Jos" si de directorul Radio Galati, Ilie Z. Plescan.
Premiile acordate vor fi in bani si in obiecte. Astfel, la sectiunea solisti, pentru locul I se va acorda un premiu de doua milioane de lei, pentru locul al II-lea un milion, iar pentru locul al III-lea 500.000 de lei. La sectiunea trupe, locul I va lua trei milioane de lei, locul secund doua milioane, iar grupul clasat pe ultimul loc al podiumului un milion de lei. "Premii in obiecte se vor acorda in functie de oferta sponsorilor si constau in tricouri, sepcute, brichete si alte astfel de produse. Pe linga cele trei premii pe sectiuni, se va acorda si un premiu special al juriului", a adaugat Laurentiu Irimin. (Marius ANTON)

Comentarii