„Culisele unei repetitii generale“ la Centrul Cultural Francez

vineri, 15 decembrie 2006, 19:14
1 MIN
 „Culisele unei repetitii generale“ la Centrul Cultural Francez

Regizorul Renaud-Marie Leblanc si actrita Roxane Borgna, din Franta, ofera iesenilor posibilitatea de a descoperi culisele unui spectacol de teatru.

Cei doi, impreuna cu Irina Scutariu, au lucrat, timp de o saptamina, cu 11 studentii de la Universitatea de Arta „George Enescu", in cadrul unor workshop-uri cu si despre teatru, ale caror rezultate vor fi prezentate astazi, la Centrul Cultural Francez, incepind cu ora 14.00.

Piesa, „MADY BABY.EDU", scrisa de Gianina Carbunariu, aduce in prim plan o problema de care se izbesc, in prezent, majoritatea tinerilor: lipsa modelelor in viata si transformarea viselor despre realitatile occidentale in cosmaruri. 

„Ceea ce vor prezenta studentii astazi nu este o piesa de teatru in adevaratul sens al cuvintului. Nu exista costume, lumini. Scopul atelierelor de teatru a fost de a da posibilitatea oamenilor de rind de a patrunde in culisele unei repetii generale. Insa, e important de subliniat ca textul este scris intr-un limbaj foarte dur", a spus Daniela Cujba, responsabil de comunicare in cadrul Centrului Cultural Francez.

Comentarii