"Romania Mare" a ajuns pe miinile unui iranian

marți, 28 august 2001, 23:00
3 MIN
 "Romania Mare" a ajuns pe miinile unui iranian

Liderul PRM, C.V. Tudor, a vindut Fundatia -Editura Revista Romania Mare unui cetatean iranian. Tranzactia s-ar desfasurat in urma cu doua luni. Legaturile dubioase ale lui Vadim cu lumea araba ar putea justifica antisemitismul incurajat de PRM.
Corneliu Vadim Tudor a instrainat unui iranian fundatia ce edita revista "Romania Mare" pentru numai 2 milioane de lei, desi ii aducea venituri de citeva miliarde de lei pe an. Motivele acestei vinzari, neaduse la cunostiinta membrilor de partid, sint, deocamdata, extrem de bine ascunse. Fundatia Revista Romania Mare figureaza acum la Registrul Comertului la o adresa falsa.
Potrivit ultimului bilant al S.C. Fundatia Romania Mare SRL, care editeaza revista "Romania Mare, oficios al PRM, a inregistrat in cursul anului 2000 o cifra de afaceri de 6,5 miliarde de lei. Structura asociatilor era urmatoarea: Corneliu Vadim Tudor -80%, Tudor Marcu -5%, Dumitru Maria Magdalena -5%, Tudor Pavel -5%, Samson Lidia -5%. La data de 19.06.2001, C.V. Tudor si fratii sai au cesionat partile lor sociale catre Dumitru Maria Magdalena (sora lui C.V. Tudor), care a devenit actionar unic. Potrivit unei anchete din cotidianul Ziua, la numai o saptamina de la tranzactie, Dumitru Maria Magdalena a vindut, la rindul ei, tot pachetul de actiuni cetateanului iranian Reza Kaja pentru numai 2 milioane de lei. Prin preluarea S.C. Fundatia -Editura Revista Romania Mare SRL, Reza Kaja a devenit automat si proprietarul ramasitelor fostului CAP Butimanu, cumparat de firma familiei Tudor in 1993.
Ce intentioneaza C.V. Tudor prin aceasta manevra ascunsa? Care ar fi motivele pentru care presedintele PRM si-a vindut firma care editeza revista partidului, fara a-i fi anuntat pe membri de partid?
Prima varianta ar fi aceea ca C.V. Tudor incerca sa evite despagubirile si amenzile, in valoare de citeva sute de milioane de lei, la care a fost obligat pe parcursul anului trecut si in 2001. In acest caz, cel mai probabil, vinzarea urmareste impiedicarea executarii firmei de catre Justitie, un proces de executare silita fiind unul complicat si de durata. Daca patronul mai este si strain, este nevoie de citarea acestuia prin procedura in strainatate, iar o singura citare dureaza, de regula, sase-opt luni.
O a doua varianta are in vedere legaturile pe liderul PRM le-a stabilit cu sefi ai unor state si organizatii musulmane, unele dintre ele acuzate in presa de terorism. O parte dintre articolele
aparute in "Romania Mare", cu caracter antisemit, pot fi puse si pe seama acestor simpatii si relatii, stabilite si cimentate in timp.
Una dintre intrebarile interesante se refera la identitatea lui Reza Kajal. Potrivit datelor de la Registrul Comertului Bucuresti, acesta are numai 27 de ani si este nascut in Teheran, dar firma sa are sediul in Bucuresti. Deocamdata, la adresa firmei din Bucuresti, sectorul 1, Bd. Ion Mihalache nr.45, bloc 16 B+C, scara B, Et. 3, apartament 29, locuieste o cu totul alta familie, care nu a auzit de Reza Kajal sau de fosta firma a Lui C.V. Tudor. Asadar, adresa mentionata se dovedeste a fi un fals grosolan, menit sa impiedice orice legatura cu cetateanul iranian. (D. POPA)

Comentarii