Prima saptamina cu cornul in mina

joi, 20 septembrie 2007, 19:05
4 MIN
 Prima saptamina cu cornul in mina

* Niste cercetatori americani au descoperit ca tineretea fara batrinete din povestea lui Harap Alb se poate transpune in fapte daca mincam mai putin. Mai putin, adica nu doar trei metri de cirnati inainte de culcare in loc de cinci, ca de obicei; mai putin, adica transformind regimul alimentar intr-unul aproape ca al copiilor din Sahel – unde e seceta si creste doar nisipul. Pesemne ca respectivii or fi prins prin satelit vreun post romanesc de televiziune, cu jurnalul ala de stiri plin de materiale despre octogenari iuti de topor, babe sprintare care se bat cu aracii din vie pe motiv de principii, mosnegi violatori etc. – asta, in paralel cu vreo emisiune despre seceta din vara care tocmai s-a incheiat si despre roadele toamnei, care incap intr-o sacosa. Totusi, banuim ca pentru respectivii cercetatori inca mai exista si citeva necunoscute – cum ar fi, de exemplu, semnificatia cuvintelor "Bufet satesc", zugravite pe cladirea in care subiectii experimentului urmarit la televizor intrau de dimineata – pentru a-si lua tensiunea, desigur.

* Miercuri dupa-amiaza, pe Realitatea TV, sub banda cu titlul "Chiuariu raspunde" era domnul Chiuariu care raspundea. Habar n-avem ce sau de ce raspundea, fiindca nu stim sa-l fi intrebat careva ceva. Am incercat sa ne dam seama ce anume dezvaluia domnia sa, dar n-am prea priceput mare lucru, domnul ministru avind vocea cam gituita de emotie, de parca ar fi fost invitat la "Monica". La emisiunea aia de pe vremuri ne referim, nu la fosta doamna ministru.

* Cu citeva zile in urma am nimerit iar peste citeva secvente dintr-o emisiune care continea o rubrica de moda, de tendinte. De fiecare data cind patim asa ceva ne vine sa ridem auzind vorbindu-se despre manechinele care defileaza pe „catwalk": la cum pronunta unii prezentatori, cuvintul suna mai degraba a catafalc, dar nu asta-i treaba. Pronuntia e forma care mascheaza fondul, iar fondul, in cazul nostru este limbajul utilizat de respectivii comentatori. Pesemne ca in sufletul fiecaruia sta pitit un critic de arta ratat, care da cu pumnii ca vrea sa iasa. Dintre cele prezentate am inteles printre altele ca in toamna asta femeile trebuie musai sa adopte "o tinuta clasica si moderna, totodata, eleganta dar si practica, in care sobrietatea nuantelor de alb si negru se imbina fericit si armonios cu toate culorile de sezon, in general pastelate. La toate aceste tinute cu linii largi, rotunde, feminine, dar si cu colturi ascutite sau unghiuri care masculinizeaza, se poarta doar accesorii din piele, imitatii de piele sau orice altceva, pelerine, pardesie sau paltoane, si neaparat o coafura clasica ori moderna, cu parul lung sau scurt, cirliontat sau drept, peste care obligatoriu trebuie purtata ori o palarie, ori o boneta sau un fes, ori trebuie lasat parul in naturaletea sa sclipitoare. Cit despre accesorii, tendintele sezonului cer ca acestea sa fie neaparat lucioase sau mate, mici sau mari, si in unele cazuri ele sa lipseasca!".

* A mai aparut un urs pribeag si flamind, pe la un sanatoriu, din cite am vazut la televizor. Se pare ca e pe vine o vinatoare mare, de protocol: pesemne ca si pe cojocul acestui plantigrad s-o fi pus deja pecetea "Daunator. Violent. De lichidat!". Daca dupa ce vor rezolva problema cu bietul animal inaltii vinatori nu vor fi satisfacuti pe deplin, poate ca vom urmari in curind si stiri cu titlurile "Sute de potirnichi au atacat cu salbaticie mai multi sateni", "Iepuri violenti au furat benzina din conducta si i-au batut pe paznici" sau "O caprioara singeroasa face ravagii!".

* Astazi se incheie prima saptamina de scoala – o saptamina rodnica, o saptamina in care reusitele n-au fost umbrite decit de esecuri, o saptamina plina de realizari (dintre care cea mai importanta este ca s-au evidentiat numeroasele lipsuri), o saptamina saraca in rezultate, dar bogata in neimpliniri, saraca in fapte, dar bogata in lapte. Se incheie prima saptamina in care cele mai tinere vlastare ale patriei (copiii de azi, alegatorii de miine) au primit zilnic o doza de vigoare pentru a deveni cetateni de nadejde ai patriei. Dupa primele patru zile in care au consumat resturi de la cornurile elevilor, pasarelele (in special, gugustiuci, vrabiute, scatii si pitigoi, plus trei ciori si o prigorie) abonate la Cantina Pasarelelor a Scolii Generale "Pasari-Lati-Lungila" au fost zarite de trecatori stind tepene, cu ghearele in sus. Ca sa nu faca mizerie si firimituri prin sali si pe holuri, scolarii claselor mici au fost obligati de domnul director sa isi manince cornurile deasupra veceului. Ulterior, s-a demonstrat ca n-a fost nevoie de aceasta masura, deoarece nici un elev n-a reusit sa-si rupa cornul, ci doar maselele. Doi dintre ei s-au taiat la degete cu o coaja, fiind pansati la cabinetul medical, iar altuia i-a fost pus piciorul in ghips, dupa ce si-a scapat peste el produsul de patiserie. Domnul maistru Nea Mita, de la atelierul scolii, a descoperit cit de bine se pot taia geamuri cu un colt de corn. In alta ordine de idei, deoarece problema transportului inca n-a fost asigurata, iar in zona nu exista producatori de lactate si panificatie, scolarii din Motanu-Mare au primit zilnic, in loc de cornuri si lapte, cite un borcan de fasole cu costita, un sfert de jimbla si un rom mic. Din acest motiv, atmosfera in scoala ramine incarcata. Week-end placut va dorim, plin cu cornulete la gratar si halbe cu lapte!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii