Alin Lupeica deschide topul

joi, 16 decembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Alin Lupeica deschide topul

Clubul Sportiv Municipal si-a desemnat cei mai valorosi sportivi din acest an. Dupa cum era de asteptat, primul in aceasta ierahie este Alin Lupeica, singurul sportiv iesean calificat pentru Jocurile Olimpice de la Sydney pina la aceasta ora. Alti trei sabreri isi gasesc locul in acest clasament, ceea ce confirma o data in plus valoarea scrimei iesene. Canotajul si tirul cu arcul sint slab reprezentate in acest clasament, spre deosebire de anii trecuti. Iata insa cum se prezinta topul celor mai valorosi 10 sportivi:
1.Alin Lupeica (scrima). A cucerit medalia de argint cu echipa la Campionatul European de seniori si s-a clasat pe locul 5 la Mondiale. Antrenor: Iulian Bituca.
2.Florin Zalomir (scrima). Campion balcanic de juniori la individual, a cistigat cu echipa titlul national si s-a clasat pe locul 5 la Europenele de juniori. Antrenor: Iulian Bituca.
3.Constantin Balan (radioamatorism). S-a clasat al 6-lea la Campionatul Mondial de seniori.
4.Razvan Sirbu (scrima). A ocupat locul 5 cu echipa la Campionatul European de juniori, este campion national si balcanic. Antrenor: Iulian Bituca.
5.Bogdan Irimia (calarie). Campion balcanic de seniori, a cistigat medalia de aur la campionatul national de seniori la concurs complet. Antrenor: Gioconda Pinzaru.
6.Tudor Stoica (canotaj). Dublu campion national de seniori la categorie usoara, locul 1 la schif simplu la campionatul national de juniori si pozitia a IV-a in aceasi proba la Balcaniada. La Campionatul Mondial, s-a clasat al XVII-lea. Antrenor: Valeria Catescu.
7.Neculai Custura (tir cu arcul). A ocupat primul loc la Balcaniada de juniori, la campionatul national de seniori in aer liber si field. Antrenor: Mihai Alexandrescu.
8.Lenuta Lupan (handbal). Este capitanul echipei CSM Iasi XXI, care evolueaza in Liga Nationala. Antrenor: Veniamin Lupan.
9.Razvan Gavriluta (scrima). Campion balcanic cu echipa, a ocupat primul loc in campionatul national de cadeti, de asemenea cu echipa. S-a clasat al III-lea la Balcaniada (la individual) si al IX-lea la Campionatul Mondial de cadeti. Antrenor: Iulian Bituca.
10.Daniela Stimeriu (calarie). Campioana nationala de seniori la individual si cu echipa in proba completa, s-a situat pe treapta a treia a podiumului la Campionatele Balcanice de seniori. Antrenor: Gioconda Pinzaru. (Daniel SIMION)

Comentarii