Amarnica deziluzie

joi, 01 noiembrie 2007, 23:03
2 MIN
 Amarnica deziluzie

Politehnica si-a aruncat intr-o deznadejde amarnica suporterii dupa esecul suferit miercuri, in Copou, in fata Vasluiului, la capatul unei partide decisa de blocarea inspiratiei lui Branet in minutul 50. Faptul ca golul semnat de Temwanjera a ramas decisiv, scoate si mai mult in evidenta aspectul general al unei partide in care echilibrul a fost coordonata dominanta, adversarii, care au dat senzatia ca se cunosc ca pe buzunarele proprii, reusind sa se anihileze reciproc.

Principala dovada in sprijinul afirmatiei este raportul mic al suturilor pe poarta, 1-1, daca exceptam golul. S-a ajuns aici deoarece Poli si Vasluiul au reusit sa reduca la tacere principalele arme ofensive ale adversarului, atacul, la gazde, Ljubinkovic, la oaspeti. Pentru aceasta, Iasul l-a coborit pe Milea in zona in care actiona sirbul, golgeterul campionatului neiesind cu nimic in evidenta, aparitiile in centru ale lui Sfirlea ajutindu-l pe Naidin ca tandemul Sabou – D. Munteanu sa nu urce prea mult.

Raspunsul Vasluiului a venit prin pastrarea permanenta a unui fundas lateral linga cei doi stoperi, care aveau in grija tandemul ofensiv al gazdelor. Tinind cont si de faptul ca duelurile individuale au fost, in general, echilibrate, urmarea a fost faptul ca echipele s-au angajat intr-un razboi de gherila, in care s-a asteptat o eroare majora. Iar cum aceasta a venit la poarta Politehnicii, soarta partidei a fost pecetluita.

Singura sansa de a schimba ceva, schimbarile, nu a fost concretizata, chiar daca Poli a incercat pe final pina si cu Mijin virf, sirbul fiind introdus in speranta de a-si pune in valoare inaltimea intr-un moment in care se trecea repede peste constructie si se miza pe centrari.

Esecul cu Vasluiul a adincit problemele existente in Copou, convulsiile interne ale Politehnicii crescind in intensitate si depasind chiar linia de avarie. Pentru a incerca resuscitarea echipei, conducerea clubului a decis ca fotbalistii ieseni sa stea in cantonament pina la finalul anului!

Miine, Poli va pleca spre Mioveni, unde va disputa duminica un meci mai mult decit important, cu Dacia.  Problemele din lotul iesenilor raminind acute: Ciobanu, Silvasan, Homei, Palimaru  si Paruolo stind accidentati, iar Ilie, suspendat.

Poli-catalog

Branet (4) – a gresit de doua ori in acelasi minut, fiind la originea cornerului ce a generat golul si nereusind sa devanseze lovitura de cap a lui Temwanjera.

Homei (5,5) – a avut sansa de a-l prinde pe S. Frunza intr-o forma slaba.

Kalai (5) – mai multe ezitari.

Ilie (6) – eliminat usor in prelungiri, a fost stilpul defensivei pina atunci.

L. Munteanu (5) – si-a "revenit" repede dupa evolutia buna de la Arad.

Sfirlea (6) – a muncit mult.

Naidin (6) – util.

Milea (6) – a reusit sa securizeze zona in care actiona Ljubinkovic.

Paruolo (5,5) – alterneaza momentele inspirate cu cele in care greseste in faze simple.

Bilba (5) – de etape bune se complace in submediocritate.

Cernoch (5) – realizari subtiri.

Buta (5) – nu a adus plusul asteptat.

Palimaru (5) – a reusit o singura desprindere de adversari.

Mijin a intrat in minutul 81.

Comentarii