Arcasii ieseni, cei mai buni la campionatul national

duminică, 11 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Arcasii ieseni, cei mai buni la campionatul national

Poligonul din cartierul Alexandru cel Bun a gazduit la sfirsitul saptaminii trecute campionatul national de tir cu arcul, pentru toate categoriile de virsta. S-au inscris la start 65 de sportivi de la 6 cluburi din tara: CSM Iasi, CSS si MCM International Radauti, Minerul Aninoasa, Samobil si CSM Satu-Mare. Dupa trei zile de intreceri titlurile nationale au fost impartite intre cluburile din Iasi, Radauti si Aninoasa, iesenii fiind pe primul loc in clasamentul pe medalii. Concursul seniorilor s-a incheiat cu o surpriza, cistigator fiind ieseanul de 17 ani Neculai Custura. Daca tinem seama si de faptul ca acesta a ocupat doar locul 3 la juniori, succesul este cu atit mai spectaculos. Custura si-a realizat baremul pentru Europenele de juniori si va participa la aceasta competitie care va avea loc luna viitoare, in Anglia. In afara de Custura, singurul care a mai realizat baremul a fost Cezar Paulet, care a stabilit si 5 recorduri nationale. Dintre seniori, doar Tatiana Muntean (MCM Radauti) si Nicoleta Flueraru (CSM Iasi) au indeplinit baremul pentru a participa la Mondiale, insa la concursurile care au precedat campionatele nationale. Sportiva ieseana a venit insa din ce in ce mai rar la antrenamente, a renuntat la campionatul national si a fost propusa de antrenorul Mihai Alexandrescu pentru excluderea din viata sportiva. Este pacat ca s-a luat aceasta decizie, pentru ca Flueraru era singura speranta a tirului cu arcul iesean de a merge la Olimpiada. Ar fi fost nevoie doar de un rezultat favorabil la Campionatul Mondial pentru calificarea la Jocurile Olipice de la anul. Este usor sa se ia o hotarire atit de drastica, dar oare nu e pacat de atitia ani de munca?
Iata rezultatele inregistrate la Campionatul National:
seniori : 1.Neculai Custura (CSM Iasi), 2.Gigi Pusca (Minerul Aninoasa), 3.Constantin Frai (CSM); echipe: 1.CSM Iasi (Custura, Frai, Cezar Alexandrescu), 2.Minerul Aninoasa I, 3.Minerul Aninoasa II.
senioare : 1.Tatiana Muntean (MCM International Radauti), 2.Ramona Poclitar (MCM International Radauti), 3.Simona Bancila (Minerul Aninoasa); echipe: 1.MCM International Radauti, 2.Minerul Aninoasa, 3.CSM Iasi.
juniori 1 : Catalin Pasaila (CSS Radauti), 2.Aurelian Bacinschi (CSS Radauti), 3.Neculai Custura (CSM); echipe: 1.Minerul Aninoasa, 2.CSS Radauti, 3.CSM Iasi.
juniori 2 : 1.Cezar Paulet (CSM Iasi), 2.Florin Prepelita (CSS Radauti), 3.Ionut Biceaga (CSM Iasi); echipe: 1.CSM Iasi, 2.CSS Radauti, 3.Minerul Aninoasa.
junioare 2 : 1.Andreea Ursache (CSM Iasi), 2.Alina Nechiforiuc (CSS Radauti), 3.Mirela Covaliu (Minerul Aninoasa).
cadeti : 1.Dan Bejenaru (CSS Radauti), 2.Simion Cirstean (Minerul Aninoasa), 3.Vlad Munteanu (CSM Iasi).
cadete : 1.Petra Cirstean (CSS Radauti), 2.Simona Uriseanu (Minerul Aninoasa), 3.Simona Popa (Minerul Aninoasa).
copii : Teodor Samovit (Samobil Satu-Mare), 2.Bogdan Petrovicescu (Minerul Aninoasa), 3.Valentin Sardaru (Minerul Aninoasa), respectiv 1.Luminita Sirbu (Minerul Aninoasa), 2.Andreea Uritescu (Minerul Aninoasa), 3.Andreea Rotaru (CSM Iasi). (Daniel SIMION)

Comentarii