Arde Iasu’, arde Gazu’!

vineri, 15 mai 2009, 22:11
4 MIN
 Arde Iasu’, arde Gazu’!

Stadionul "Emil Alexandrescu" va gazdui astazi una dintre partidele cu implicatii majore in subsolul clasamentului, ocupantele locurilor XIV si XV, Poli si Gaz Metan, infruntindu-se intr-un duel direct. La prima vedere, Poli are toate atuurile in mina. Trecind repede peste traditie, Bergodi este un nume mult mai sonor decit Pustai, valoarea lotului iesean este mai mare decit a adversarului, tribunele vor fi, aproape sigur, pline, mai ales ca intrarea este libera, avantajul terenului propriu fiind astfel un element foarte important. In plus, decalajul de doua puncte fata de Poli si programul mai dificil pe care Gazul il are in ultimele trei runde in comparatie cu Iasul creaza o presiune ridicata in tabara oaspetilor, care nu par a fi avantajati nici de remiza. Si pentru a inchide cercul favorabil iesenilor, trebuie amintit si de un alt aspect ce are legatura cu moralul: Poli vine dupa doua rezultate bune in timp ce Mediasul a stricat mult din ceea ce a construit cu migala in acest retur prin esecul cu Vasluiul, de pe teren propriu, din runda precedenta.

Tragind linie sub acesti "n" factori, rezulta ca optimismul ar trebui sa fie starea dominanta la Poli. Si, daca e sa ne luam dupa declaratiile oficialilor si jucatorilor ieseni, aceasta este si realitatea in Copou.

Ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele iesenilor, Sorin Boca, a declarat: "Ne dorim sa raminem in ultimele patru etape pe trendul ascendent in care ne aflam. Daca vom repeta jocul din a doua repriza a partidei cu Argesul, vom cistiga cu Mediasul! Nu va fi usor, pentru ca oaspetii isi joaca una dintre ultimele sanse de a ramine in Liga I insa sint increzator, mai ales ca eu cred ca stadionul va fi plin". Si antrenorul Cristiano Bergodi a avut aceeasi directie declarativa: "Mediasul a jucat bine, deschis, insa trebuie sa atace pentru ca nu cred ca le convine un egal. Si noi ne dorim victoria, de aceea cred ca va iesi un meci frumos. Sint increzator in echipa mea si in faptul ca putem obtine un rezultat bun. Trebuie sa fim destepti, sa jucam cu inteligenta". Tehnicianul a pus accent si pe factorul psihologic. "E un meci important, poate cel mai important din retur, insa nu e decisiv. Vor mai fi inca noua puncte in joc. Important va fi ca baietii sa nu se incarce prea mult emotional, pentru ca astfel pot aparea elemente negative. Daca stadionul va fi plin, vom avea mai multa forta in joc" a spus italianul, care a avut o unda de regret: "Daca eram mai atenti, puteam sa fi fost salvati mai devreme".

In ceea ce priveste arbitrajul, Boca a schimbat ieri registrul declarativ. Dupa ce nu a contraatacat la declaratiile sefului ardelenilor, Ioan Horoba, care a cerut intii arbitri straini, apoi a avut iesiri ultimative la adresa lui Deaconu si a virfului Comisiei de Arbitri, presedintele Politehnicii a replicat ieri: "De obicei, nu comentez declaratiile altor echipe. Acum, insa, nu mi se pare corect ce se intimpla. Cred ca declaratiile din ultima vreme au menirea de a pune presiune pe arbitri si pe domnul Igna. Eu am incredere insa ca domnul Igna e suficient de abil, iar brigada e valoroasa si va dovedi simbata ca micile greseli care apar inerent intr-un arbitraj nu vor influenta rezultatul final".

In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au ajuns de joi seara in Iasi, cartierul general fiind stabilit la hotelul "Concordia". Antrenorul Cristi Pustai si-a scos aseara elevii la un antrenament, pe terenul II din Copou, la putin timp dupa ce Poli incheiase antrenamentul pe terenul mare. Legat de meci, tehnicianul sibienilor a spus ca disputa va fi decisiva pentru ocuparea locului XIV, unul dintre punctele cheie, in viziunea celui care a fost la un pas sa joace la Politehnica, urmind a fi fazele fixe.

Din punct de vedere al loturilor de jucatori, ambii tehnicieni au aproape tot ce e mai bun la dispozitie. La Poli doar Palimaru e accidentat, Ilie, Ignatov, Lamine, Kalai, M. Oprea si Todescato nefiind retinuti in lot in timp ce Mediasul nu poate conta pe Boaru si Semeghin, ambii accidentati, precum si pe Rafael, care a parasit echipa.

Reamintim, persoanele care vor sa urmareasca meciul de la tribune, au nevoie de un tichet, care poate fi luat gratuit de la casele de bilete ale stadionului, incepind cu ora 8:00. La peluze, intrarea va fi libera, organizatorii anuntind ca vor inchide aceste sectoare in caz ca ele se vor umple, dorindu-se astfel evitarea oricaror accidente.

Formatiile probabile

Poli: Branet – Buta, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Viveiros, Bernsjak, Montiel, Sfirlea – Cristea, Bilba.

Gaz: Vitca – Grillo, Fl. Lazar, Markovic, Buzean – C. Todea, Kubala – Dudita, Eric, Hoban – Bud.

Arbitri: Alexandru Deaconu – Zoltan Szekely, Eduard Dumitrescu. Observatori: Cornel Sorescu, Adrian Ionescu.

Poli l-a pierdut pe Matei

Anuntat ca un posibil transfer al Politehnicii Iasi pentru sezonul viitor, atacantul Marius Matei, de la FC Botosani, va evolua din vara la Otelul Galati. "Noi am avut un precontract in privinta lui Matei, care trecea la Poli in vara daca achitam gruparii din Botosani o suma de bani pina la o anumita data. Cum nu am facut acest lucru, jucatorul putea pleca oriunde" a explicat presedintele Politehnicii, Sorin Boca.

Comentarii