Arhire, eroul meciului

luni, 08 decembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Arhire, eroul meciului

Stadion "Otelul": timp insorit, teren moale; spectatori aprox. 6.500.
Otelul: Bordeianu – Balint, Pelin, I. Gigi, Tofan – Spirea, V. Stefan, Males (min. 64: Arhire) – I. Viorel, V. Bratianu, State. Antrenor: V. Simionas.
Gloria: Cimpeanu – Miszti, G. Cristea, Mironas, Sasarman – B. Nicolae, Dincus, G. Dumitru (min. 62: Moga), Voica – I. Lazar (min. 76: Matei), Rus. Antrenor: C. Cirstea.
Arbitri: centru – Valeriu Ionita (Bucuresti); asistenti – Marius Munteanu (Bucuresti) si Marian Deaconu (Ploiesti).
Observator FRF: Gheorghe Dumitrescu. Din partea LPF: Vasile Anghel.
Lidera Diviziei A la fotbal, Otelul Galati, s-a impus pe teren propriu in fata Gloriei Bistrita cu un scor categoric. De fapt, in toata istoria intilnirilor directe dintre cele doua echipe nu s-a consemnat nici o victorie bistriteana. Mai mult, echipa oaspete nu a reusit sa marcheze la Galati din anul 1994. In aceste conditii, Otelul a dominat copios pe tot parcursul celor 90 de minute dar, contrar evolutiei din teren, galatenii au intrat la pauza numai cu un minim avantaj de un gol, autorul acestuia fiind Balint: galateanul a expediat un sut de la 25 m, balonul in traiectoria sa a fost atins de G. Dumitru, dupa care a poposit la vinclul portii aparate de Cimpeanu. Gazdele au ramas in atac, dar actiunile lor au fost destramate cu destula usurinta de apararea bistriteana. Mai putin cea din min. 26 cind, in urma unor pase succesive intre V. Stefan si Tofan, ultimul, ramas singur cu portarul Cimpeanu, a introdus mingea in poarta, insa de la margine se semnalizase ofsaid si arbitrul V. Ionita a anulat golul. Spre finalul primei reprize, pe contraatac, oaspetii au avut posibilitatea de a egala, insa virful de atac I. Lazar a fost in contratimp cu colegii sai Voica si Dumitru.
Cea mai mare ocazie a oaspetilor s-a derulat in min. 33: Voica a executat o lovitura de la 27 m. pe jos, pe linga zid, dar Bordeianu atent a retinut de la radacina barei.
In repriza secunda, Arhire a luat locul lui Males si la fel ca in partida de "Cupa Romaniei", disputata la Braila, atacul otelarilor a capatat mai multa vigoare. Astfel ca, in min. 71, Arhire primeste o pasa in careu de la Ion Viorel si ridica scorul la 2-0 cu toata opozitia lui Sasarman care a degajat balonul dupa ce acesta trecuse de linia portii. Sase minute mai tirziu, Arhire reuseste "dubla": Tofan suteaza de la 25 m, balonul trece printr-o padure de picioare, ajunge la Arhire care-l dribleaza si pe portarul Cimpeanu si marcheaza sec, 3-0. Putea fi 4-0 in min. 81, insa centrarea lui Viorel Ion a fost reluata de Bratianu milimetric pe linga poarta. Singura actiune periculoasa a bistritenilor, in aceasta a doua repriza a fost irosita de I. Lazar (min. 68), care, din pozitie ideala, a sutat mult peste poarta. Dupa aceasta partida, Arhire devine cel de-al treilea jucator galatean care reuseste sa marcheze doua goluri intr-o partida. Ceilalti doi, V. Stefan si State au deja la activ cite doua "duble".
Vasile Simionas (Otelul): "Cu toate ca nu a fost un meci spectaculos, victoria echipei Otelul nu a stat nici un moment in cumpana. Ineficacitatea din prima repriza o pun pe seama terenului greu si a oboselii acumulate de jucatori. Consider ca eroul meciului a fost Arhire".
Constantin Cirstea (Gloria): "Terenul moale si absenta citorva titulari, precum si lipsa de sincronizare a jucatorilor in unele momente ale partidei, ne-au facut sa pierdem la un scor categoric. Nu este mai putin adevarat ca Otelul a jucat astazi mult peste valoarea noastra". (Costel FILIP)

Comentarii