AS CFR, boxeaza si fetele

vineri, 03 august 2001, 23:00
2 MIN
 AS CFR, boxeaza si fetele

Cu bateriile incarcate, boxerii de la AS CFR Iasi au pornit cu bine anul competitional, sustinind intilniri amicale tur-retur cu romascanii, cu sucevenii si falticenenii la Iasi, pentru a fi in forma la Cupa Romaniei, competitie care s-a desfasurat in primavara, la Slanic Moldova. Participind cu doi boxeri, ceferistii au obtinut o victorie, prin Gheorghita Avadanei, la 45 kg, cel de-al doilea reprezentant al feroviarilor fiind Ciprian Toderica. Boxerii ieseni, pregatiti de Nicu Brinzei s-au remarcat si la Campionatele Nationale de cadeti, de la Mangalia, unde au avut doi sportivi in finala: Marius David (54 kg) si Dragos Scutaru (81 kg). Din pacate, la finalele de juniori disputate la Tg. Jiu, ceferistii, altadata abonati la medalii, n-au mai urcat pe podium. Antrenorul Brinzei considera, insa, ca orice echipa trece prin perioade mai putin insorite. "Trebuie sa ne organizam din mers. sa facem o propaganda mai intensa sportului cu manusi" , ne-a spus tehnicianul de la AS CFR, care considera ca un ajutor financiar mai consistent ar putea oferi siguranta unei participari mai fructuoase la viitoarele competitii organizate de Federatia Romana de Box.
Nicu Brinzei ne-a mai informat ca amenajarea noii sali de box a clubului a fost finalizata, la inaugurare participind fostul campion national de lupte Gh. Brosteanu, presedintele CS Nicolina, precum si un alt mare luptator, Aurel Neagu. Au mai fost prezenti presedintele AS RATC, ing. Iulian Stoica si inspectorul DTJS Alexandru Cisman. Sperantele antrenorului in privinta sprijinului financiar sint legate tot de Regionala CF Iasi, in legatura cu care doreste sa fie, in continuare, alaturi de boxul de performanta.
Pe agenda viitoare a sectiei de box feroviare, se afla finalele nationale de copii (Ploiesti, 5-11 august), unde vor participa Ionel Pandeli (51 kg) si Constantin Brinzei (54 kg). Nu in ultimul rind trebuie sa consemnam ca la AS CFR boxeaza si fetele. In cadrul competitiei de la Tg. Jiu, Laura Elena Stefanescu (deja consacrata) a facut o buna impresie intr-un meci disputat impotriva unei localnice. Ea si cu Simona Popescu sint principalele sperante pentru campionatele nationale.
In incheiere, antrenorul Brinzei a tinut sa multumeasca sponsorilor care au ajutat echipa sa participe la competitii: SC POLIROM SA (director, Adrian Butuca), SC UTIL TRANS SA (C. Ciobanu), SC VITALEF (Eugen Benea), INTERSAB Co RL (Bogdan Pavlov), Regionala CF Iasi si sindicatul ceferistilor. (N.G.)

Comentarii