Atentie, se ciocnesc studentii!

miercuri, 22 martie 2000, 00:00
2 MIN
 Atentie, se ciocnesc studentii!

In aceasta dimineata, de la ora 10, se vor desfasura meciurile etapei a II-a din prima divizie la rugby, Politehnica Nena urmind sa intilneasca in deplasare pe Universitatea Remin Baia Mare. Detinatoare a Cupei Federatiei, echipa baimareana reprezinta una dintre fortele traditionale ale rugbiului romanesc. Universitatea este redutabila indeosebi pe teren propriu, acolo unde, in general, in afara de Steaua si Dinamo, nimeni nu cistiga. Iesenii spera sa dea peste cap socotelile gazdelor, care nu par deloc in forma. In etapa precedenta, baimarenii au pierdut cu 3-20 la Birlad, neararatind mare lucru. Cum nici un meci nu seamana cu altul, anticipam o disputa echilibrata, in care forma de moment va decide invingatoarea. Jucatorii baimareni sint avizati de valoarea echipei noastre, deci nu vom avea sansa de a fi subestimati. Dupa toate probabilitatile, antrenorul Constantin Verives va incepe partida cu aceeasi XV folosit in meciul cu Dinamo, chiar daca la capitolul transformari nici Cazacu si nici Ezaru nu au dat randament. "In functie de cum se vor derula ostilitatile in prima repriza, e posibil ca la pauza sa intre si Mocanu", ne-a spus Petru Vieru. Brezoianu va juca din nou fundas, desi s-a vazut ca nu se simte bine pe acest post, locul sau fiind mai degraba pe treisferturi. Daca linia noastra de treisferturi isi va face jocul, atunci Poli Nena are mari sanse de a invinge. Atuul gazdelor il reprezinta inaintarea puternica, insa daca iesenii au facut fata pachetului de inaintare dinamovist, disputa cu baimarenii ar trebui sa fie floare la ureche. "Trebuie sa cistigam, pentru a ne mentine pe podium. Adversarii nostri sint redutabili, dar ii putem invinge", a mai precizat Petru Vieru.
Pina acum cele doua formatii s-au intilnit de 22 de ori, iesenii avind un usor avantaj: 11 victorii fata de cele 10 ale gazdelor de astazi. Un meci s-a incheiat la egalitate.
Partida va fi condusa de Gheorghe Milca (Bucuresti).
Echipele probabile:
Remin: Bance, Nelu, Lucaci, Cirtiu, Coita, Dumitrasu, Valeanu, Frincu, Popovici, Apjok, Gavriloaia, Paun, Manta, Cirstea, Ungur. Antrenor: George Sava.
Poli Nena: Todirasc, Coliba, Afrasinei, Budisteanu, Cojocaru, Chiriac, Ciubotaru, Matievschi, Nazarie, Cazacu, Ursu, Ezaru, Cuzic, Manole, Brezoianu. Antrenor: Constantin Verives.
Celelalte meciuri: Steaua – CSM Kirschbaum Sibiu, R.C.Grivita – Rulmentul Birlad, Universitatea Cluj – Dinamo (grupa 1-8), Universitatea Timisoara – CFR Constanta, Universitatea UAMT Oradea – Stiinta Petrosani, Precizia Sacele – Farul Constanta si Minerul Lupeni – CSM Eldoforest Suceava (grupa 9-16). (Daniel SIMION)

Comentarii