Au ramas doar trei locuri

joi, 27 noiembrie 2008, 23:28
3 MIN
 Au ramas doar trei locuri

Ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor, care va avea loc in zilele de 9 si 10 decembrie se disputa aproape degeaba fiindca din cele 16 locuri disponibile ale optimilor de finala, 13 sint deja ocupate: Inter Milano, Barcelona, Sporting Lisabona, Atletico Madrid, FC Liverpool, Manchester United, Villarreal, Bayern München, Olympique Lyon, Arsenal, FC Porto, Juventus Torino si Real Madrid au obtinut deja, cu o etapa inainte de final sau chiar mai dinainte dreptul de a lupta, in continuare pentru marele trofeu. In paranteza fiind spus, cea mai ciudata calificare a obtinut Inter, care a aflat vestea dupa un neasteptat esec pe teren propriu cu Panathinaikos Atena! Inter nu era calificata inaintea meciurilor de miercuri, dar pentru binomul infringere-calificare, trebuie sa multumeasca nemtilor de la Werder Bremen care a reusit sa egaleze in Cipru pe Anorthosis, de la 0-2. Daca surprinzatorii ciprioti reuseau victoria, ei treceau pe primul loc, cu 9 puncte, urmati de Inter (8 p) si Panathinaikos (7) in timp ce Werder, cu numai trei puncte pierdea si sansa Cupei UEFA. Totodata se stiu trei echipe care nu mai pot pierde locul III, dar nici nu pot urca mai sus si vor juca in 16-imile competitiei secunde a cluburilor: Ålborg, Sahtar Donetk si Zenit St. Petersburg, in timp ce CFR Cluj, FC Basel, Celtic Glasgow, Fenerbahçe Istanbul si BATE Borisau au iesit din acest sezon european. Grupe rezolvate complet sint C (Barcelona, Sporting / Sahtar), E (Manchester, Villarreal / Ålborg) si H (Juventus, Real / Zenit). In celelalte cinci, se mai duc batalii fie pentru cele doua locuri calificative, fie pentru pozitia a III-a.

Grupa A: Ideea aparuta prin medii fumurii ca Bordeaux si Chelsea si-au aranjat remiza este o prostie, fiindca Chelsea ar fi avut asigurata calificarea daca ar fi cistigat meciul de pe "Lescure". Ultima etapa programeaza meciurile Chelsea (8 p) – CFR Cluj si Roma (9 p) – Bordeaux (7), in care Romei ii este suficienta o remiza pentru a se califica. In mod neasteptat, Chelsea trebuie sa cistige neaparat jocul cu CFR, pentru a evita o surpriza de la Roma. Daca la Londra partida se incheie la egalitate, iar Bordeaux cistiga pe "Olimpico", Chelsea ajunge la egalitate de puncte cu Roma si este dezavantajata de rezultatele directe! Echipa care va pierde din aceasta disputa in trei, va trece in Cupa UEFA.

Grupa B: Inter (8 p) este calificata, pentru ca Panathinaikos (7) si Anorthosis joaca intre ele la Atena, si – in ciuda recentei infringeri, Inter sta mai bine la directe cu Panathinaikos, fiindca a cistigat in Grecia cu 3-1! Al doilea loc pentru optimi se disputa intre cele doua echipe de limba greaca, atenienii avind avantajul terenului si al punctului avans. Werder (4 p) trece in Cupa UEFA, daca invinge, la Bremen, iar Anorthosis nu cistiga la Atena. In caz de egalitate, Werder ia fata cipriotilor (0-0 la Bremen, 2-2 la Limassol).

Grupa D: Atletico Madrid si Liverpool sint calificate, iar Marseille si Eindhoven se lupta, indirect pentru locul III. Ambele au cite trei puncte si, in cazul in care egalitatea persista, francezii sint avantajati de rezultatele directe. Cele doua combatante joaca pe teren propriu, Eindhoven cu Liverpool si Marseille cu Atletico.

Grupa F: Bayern si Lyon si-au asigurat calificarea, Fiorentina are trei puncte, iar Steaua, numai un punct obtinut chiar la Florenta. Cu alte cuvinte, Steaua poate prinde Cupa UEFA daca invinge echipa lui Mutu.

Grupa G: Si aici lupta se da numai pentru locul III, Arsenal si Porto fiind calificate. Lupta se va da la Kiev, intre Dinamo si Fenerbahçe. Echipa lui Ghioane are avantajul terenului, dar si trei puncte avans, meciul de la Istanbul incheindu-se fara gol. Deci, turcii pot lua fata ucrainenilor daca inving

Comentarii