Baschet sub ochii agentilor Mossad

joi, 09 octombrie 1997, 23:00
2 MIN
 Baschet sub ochii agentilor Mossad

Intr-un meci disputat miercuri la Bucuresti, in "Cupa Korac" la baschet masculin, Dinamo a fost invinsa de formatia israeliana Hapoel Galil Elyon cu scorul de 76-78 (43-43).
Masurile de securitate luate la aceasta partida au fost dintre cele mai severe aplicate pina acum intr-o sala de jocuri din Rom?nia. Israelienii au venit de acasa nu numai cu o echipa bine pregatita, dar si cu… sase agenti Mossad, care au colaborat cu jandarmii rom?ni, controlind cu grija fiecare spectator la intrarea in sala. Lojele rezervate de obicei presei au fost pastrate de aceasta data pentru sustinatorii, putin numerosi, ai echipei oaspete – diplomati ai Israelului la Bucuresti.
Inceputul primei reprize a dat sperante mari dinamovistilor, care au debutat in forta, practicind un joc exact, in ciuda apararii oaspetilor din Stefan cel Mare. In minutul 5, scorul era 11-5 pentru echipa noastra, care a avut in Sandu Vinereanu vioara intii. In minutul 7, israelienii au izbutit sa egaleze la 15, iar galeria alb-rosiilor s-a dezlantuit, improscind cu lozinci anti-semite si incercind sa-i intimideze pe cei din teren cu scandari de genul "Palestina" sau "Yasser Arafat". Dar cum formatia oaspete avea in componenta trei nord-americani si un jamaican, probabil ca toate "atacurile" suporterilor rom?ni nu si-au atins tinta…Repriza s-a incheiat la egalitate (43-43), Dinamo fiind cea care a dominat prima parte a jocului.
Dupa pauza, cu un Virgil Carutasu doar umbra vaga a ceea cu ce ne-a obisnuit de o vreme, Dinamo a cedat, incet, initiativa pe teren. Antrenorul Popa l-a chemat pe banca tehnica pe Carutasu in minutul 24, ca, in disperare de cauza, sa-l readuca sub panou in minutul 29. In minutul 33, scorul era din nou egal, 65-65, datorita eforturilor lui Constantinescu si Popa. Concentrarea a lipsit insa din arsenalul jucatorilor dinamovisti in ultimele momente ale meciului, care s-a incheiat incendiar: cind scorul era 76-76 si atacul apartinea oaspetilor, Kennedy a marcat 2 puncte, fara sa se sinchiseasca de apararea alb-rosie. Ivanov si Caraiani au inceract din rasputeri sa egaleze in ultimele 4 secunde ale jocului, dar tot ce au reusit sa realizeze a fost o panica de nedescris in teren si o emotie amestecata cu speranta (desarta !) in tribune. Dinamo – Hapoel, scor final 76-78. Principalii marcatori au fost Vinereanu 17, Constantinescu 15 (4×3), Carutasu 11 (1×3), Popa 11, respectiv Kennedy 25, Stein 20 (4×3), Hazan 16 (2×3), Shelef 15. Urmatoarea intilnire din Cupa Korac a formatiei dinamoviste va fi pe 22 octombrie, cu formatia greaca TAK Papagoy, in deplasare.

Comentarii