Bilba, ars la buzunar

joi, 08 martie 2007, 00:05
3 MIN
 Bilba, ars la buzunar

Plimbarea de scurta durata facuta marti cu Touaregul coechipierului sau, Silvasan, se dovedeste a fi foarte scumpa pentru fotbalistul Ionut Bilba. Pe linga faptul ca se va alege cu dosar penal (cel mai probabil va plati o amenda), jucatorul Politehnicii va ramine si fara 4 000 de euro, suma care ii va fi retinuta din contractul pentru acest sezon. "Abaterea lui din aceasta saptamina nu are legatura cu viata extrasportiva, de aceea nu l-am exclus din lot. A fost o problema pur personala, ce nu are legatura cu fotbalul. Totusi, tinind cont de faptul ca gesturile lui Bilba din ultima perioada au dus la deteriorarea imaginii clubului, am decis sa-l amendam cu 4 000 euro. Doream initial ca penalizarea sa fie mai drastica, insa a trebuit sa respectam regulamentele fotbalistice interne, care limiteaza sanctiunile financiare la 10% din contract. Bilba are cel mai mare contract din lot, 40 000 euro pentru acest sezon, incluzind aici si bonusul de 5 000 euro ce se acorda pentru mentinerea in prima liga" a declarat presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca.
Antrenorul Politehnicii, Ionut Popa nu crede ca amenda era cea mai indicata masura in ceea ce-l priveste pe Bilba. "Au «comis-o» altii mai mari in fotbal si nu am auzit de amenzi. Bilba trebuia penalizat de club doar daca in regulamente era trecut ca prostia trebuie amendata!" a spus tehnicianul, care sustine ca stie solutia de a-si cuminti vedeta: "Tot ce am incercat a fost fara folos. Cred ca el numai de bataie intelege, asa ca mi-am luat o curea speciala cu care am sa-l altoiesc cind mai greseste. Poate dupa aceea sa ma dea si in judecata, insa scot fotbalist din el". Popa a mai declarat ca Bilba are o solutie rapida la dispozitie pentru a se impaca cu cei ce-l contesta: "Daca are singe in vene, da doua goluri cu Jiul si vineri va fi pupat de cei ce azi il injura", a spus tehnicianul iesean.

"Veti vedea un alt Bilba"
Golgeterul de anul trecut isi toarna cenusa in cap si promite o schimbare totala

– Ionut, de ce ai condus marti, desi aveai permisul suspendat?
– A fost o copilarie din partea mea. Silvasan nu stia Iasul si se descurca greu in trafic. Chiar daca ii spuneam cind sa faca la stinga, cind sa faca la dreapta, pierduse citeva viraje. Fiind aglomerat, ca sa nu intirziem la antrenament, i-am spus ca mai bine conduc eu, mai ales ca imi doresc sa-mi iau un Touareg si vroiam sa vad cum merge o astfel de masina. Nu am condus prea mult si am fost oprit de un agent. Mi-am recunoscut imediat vina si voi plati pentru greseala comisa.
– Pe linga faptul ca vei avea dosar penal, ai fost amendat si de club. E prea mare penalizarea?
– Nu, e logica si conforma cu regulamentele. Nu banii pe care i-am pierdut ma supara cel mai mult ci faptul ca am dezamagit lumea care are incredere in mine precum si exagerarile care au aparut, de parca as fi omorit pe cineva. De acum inainte insa nu am sa mai dau nimanui vreun motiv de scandal.
Adica vor disparea incidentele legate de tine?
– De acum inainte veti vedea un alt Bilba, pentru ca m-am saturat sa se vorbeasca despre mine doar cind e vorba de scandaluri. Vreau sa vorbesc doar pe teren si sa mai apar pe prima pagina a ziarelor doar atunci cind voi da golurile cu care Poli se va mentine in acest sezon in prima liga iar la anul se va califica in cupele europene!
– Ti-e teama de spectatorii ieseni la meciurile viitoare de pe teren propriu?
– Cind e rau, toate lumea e rea. Im doresc enorm sa joc bine, sa sparg gheata in privinta golurilor si sa-i fac pe toti sa ma aprecieze pentru ceea ce fac la Politehnica.

Comentarii