Cine e pe primul loc?

luni, 18 martie 2002, 00:00
2 MIN
 Cine e pe primul loc?

Rafinaria: Pascu – Copacel, Nechifor, Boboc, I. Ciobanu, Popa – Stingaciu, Simion (’80 Andries), Scheuleac (’75 Minea), Petrea – Sitaru.
Poli: Cimpeanu – Gheban, Medeleanu, A. Ilie, Petrache, D. Munteanu – Cristea, Dragoi, F. Dan (’65 Rus) – Dobrea (’80 Serbanoiu), Chiper (’46 Marta).
Eliminat: A. Ilie (’62).
0-1, min. 56: Dobrea, cu un sut de la marginea careului;
1-1, min. 81: Minea, cu capul, dupa o centrare de pe stinga la care Cimpeanu a iesit aiurea;
1-2, min. 87: Marta, care a inscris plasat din careu dupa o pasa a lui Serbanoiu.
"Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc? Poli, e!" era refrenul pe care-l cinta presedintele oaspetilor, Pavel Hodea, la sfirsitul meciului de la Darmanesti. Acesta nu a fost insa prea repede acompaniat de vocile jucatorilor care nu realizau ca trecusera in fruntea clasamentului. De altfel, iesenii erau storsi dupa un meci dramatic in care si-au complicat singuri existenta.
Prima repriza a fost dominata cu autoritate de oaspeti care s-au jucat cu ocaziile in fata unei echipe ce remizase in tur in Copou. Din acea garnitura a rafinorilor au ramas insa putini jucatori, ruptura fotbalistica din judetul Bacau (Onestiul a rupt pactul cu trupa lui Sechelariu) facind ca Rafinaria sa aiba acum relatii de colaborare doar cu FC Onesti, motivul fiind legat de acelasi patronat al rafinariilor de care apartin cele doua grupari. In afara unor jucatori mai cunoscuti, gazdele au in lot foarte multi tineri ce au fost trimisi la rodaj dinspre malurile Trotusului.
Spre disperarea managerului iesenilor, Vasile Simionas, la cabine s-a intrat cu tabela neschimbata. Vinovati au fost Dobrea, Chiper, F. Dan si Cristea, care au ratat din pozitii ideale, ofensiva continua a celor din Copou fiind facilitata si de o prestatie foarte sigura a apararii cravasate de capitanul Danut Munteanu, obisnuit cu aerul de Bacau.
Golul ce plutea in aer a aparut in actul doi si Poli parea ca va defila in continuare. Inconstienta lui Adrian Ilie, care a primit justificat doua cartonase galbene in 10 minute (51 si 61), a relansat insa meciul, gazdele profitind de caderea iesenilor. Cu 9 minute inainte de final, Cimpeanu nu apreciaza corect traiectoria unei centrari, intra sub minge si tinarul Minea, un jucator venit de la Scoala lui Petre Gavrila, inscrie.
In disperare, oaspetii se arunca in atac si, profitind de citeva gafe ciudate ale fundasilor gazdelor, Marta reuseste sa aduca victoria Iasului, dupa ce aceluiasi jucator i se anulase, din cauza unei semnalizari de la margine, un gol, in minutul 85, pe care oaspetii l-au considerat valabil. (Catalin BARZAGHIDEANU)

Comentarii