Cine n-are un Veres, sa-si cumpere

miercuri, 09 noiembrie 2005, 00:00
3 MIN
 Cine n-are un Veres, sa-si cumpere

Dupa doua derby-uri in care a cistigat la limita (cu Pitesti si Medias), CSM Iasi a inregistrat primul esec pe teren propriu in acest sezon si posibilitatea de a se instala sub podium, dupa ce a intilnit o formatie nou-promovata dar cu destula stapinire de sine, dictata de fostul international Attila Veres. Profitind de experienta enorma, fundasul de 31 de ani a cistigat clar duelul cu adversarii sai, mai tinerii Mladenovic si Badila, profitind de orice oportunitate ivita. Si daca MVP-ul acestui joc si-a depasit media de puncte marcate pina acum, el a plusat cu o coordonare impecabila a coechipierilor, care s-au putut desfasura in voie, cele mai multe probleme punind sirbul Djordjic, care s-a descurcat de minune fie ca i-a avut in fata pe Bogavac (9 recuperari si patru interceptii) sau pe Lobanov (11 recuperari si o prestatie peste media echipei in ofensiva). Pina la urma, la Veres si Djordjic a stat cheia victoriei oradene, in conditiile in care fortele s-au echilibrat in rest. Lupusavei n-a avut probleme cu Viciu, Mitica Anghel a cistigat duelul cu Bilbija in vreme ce Nanescu si Maric au oferit mostre de joc atletic, sirbul punctind mai mult doar in perioadele in care ieseanul a iesit de pe teren, dupa ce a acuzat usoare accidentari. Asa ca pina la urma oaspetii si-au impus punctul de vedere desi diferenta de 19 puncte este neconcludenta, provocata de asaltul iesean din final, unul purtat cu prea putina luciditate. „Am avut probleme in aparare insa diferenta a facut-o Veres. As spune ca ne-am batut singuri. Imi pare rau pentru suporteri, mai multi ca niciodata la acest meci, si-mi asum responsabilitatea rezultatului. Totodata imi reprosez faptul ca in ultimele trei saptamini m-am preocupat prea putin de antrenamente in dauna unor activitati care tin de administrarea echipei.” – a spus Paul Paveliuc, antrenorul echipei care simbata incearca sa refaca handicapul la Bucuresti in partida cu Rapid. (L.M.)
Daca nu acum, cind?
Cu lanterna in brate de citeva etape, asta si din cauza faptului ca are un meci mai putin jucat, echipa ieseana de baschet feminin a ajuns la momentul pe care-l asteapta de cind a inceput sezonul: confruntarea cu CSU Oradea. Aflata in lupta directa pentru evitarea retrogradarii cu adversara de astazi, National si-a pus cele mai multe sperante pentru turul campionatului in acest joc. „Am fost foarte aproape de victorie la Dej si putem scapa de retrogradare daca in retur invingem Somesul la doua puncte diferenta. Vrem insa sa ne asiguram spatele mai devreme si de aceea tintim o victorie cu Oradea.” – ne-a declarat antrenorul Maricel Luchian. Cum diferentele valorice dintre cele trei echipe din coada clasamentului si restul este mare, ambitiile iesene nu pot viza mai mult decit o victorie astazi, rezultat care ar ridica moralul zdruncinat al tinerei echipe moldovene. Si asta cu atit mai mult cu cit ultimele trei etape ofera iar intilniri de cosmar, cu primele trei clasate, Biandra Tirgoviste, ICIM Arad si Sportul Studentesc Bucuresti, echipe neinvinse in acest sezon.
Celelalte partide ale etapei a 8-a: Sportul Studentesc Bucuresti – Rapid Bucuresti, ICIM Arad – CET Govora, Biandra Tirgoviste – Olimpia Bucuresti si U BT Cluj – Somes Dej. Magic Sibiu sta. (L.M.)

Comentarii