Cine va antrena Poli?

luni, 13 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Cine va antrena Poli?

Astazi, la orele prinzului, se va hotari soarta antrenorului lui Poli Unirea Iasi, Vasile Simionas, presedintele executiv al gruparii iesene, Marius Stan, urmind a veni in fata Consiliului de Administratie cu un plan privind redresarea echipei. La ora redactarii acestor rinduri, nimic nu era batut in cuie, cu 24 de ore inaintea momentului ce va hotari soarta antrenorului Vasile Simionas si, implicit, numele tehnicianului ce va pregati echipa din Copou in viitor, pulsul fiind cel prezentat mai jos. Trebuie precizat ca piinea si cutitul sint exclusiv in miinile lui Stan, presedintele CA, Gheorghe Nichita precizind inca o data ca responsabilitatea la clubul de fotbal (inclusiv in ceea ce priveste numele antrenorului) ii apartine exclusiv presedintelui executiv.
Favoriti
1. Basarab Panduru – 32,5%
Este agreat de presedintele Marius Stan, care a mai tatonat aceasta pista! Ca antrenor, numele lui „Pandispan” este legat doar de Poli Timisoara, unde a provocat mai multe seisme interne datorita temperamentului sau, renuntind la al doilea mandat la citeva zile inainte de startul noului sezon! Panduru – care a socat lumea fotbalului intern spunind ca daca in 3 ani nu ajunge la nationala se lasa de meserie! – a intrat in conflict cu multa lume (jucatori, ziaristi, etc.) datorita limbajului vulgar si a unor obiceiuri neortodoxe. Tocmai datorita acestui lucru nu pare agreat de sponsorii Iasului.
2.Vasile Simionas – 27,5%
Statutul de cel mai tare antrenor local ii da in continuare sanse de a ramine la cirma echipei, actualul tehnician avind inca sustinere in unele cercuri influente. Multa lume sustine ca nu Simionas este principalul vinovat de starea actuala a unei echipe adunate in pripa si dezbinate datorita problemelor financiare. Exemplul Dinamo, care nici nu-si pune problema sa-l demita pe Andone, are adepti la Iasi, insa, daca Simionas va ramine la cirma echipei va fi conditionat de victorie in meciul cu Sportul.
3. Mircea Rednic – 20%
Este varianta cu cei mai multi fani, Rednic fiind privit ca cel mai capabil antrenor din lista alcatuita de Poli. Pista are putine sanse de transpunere in practica datorita cotei „Puriului”, ce a avut un contract de 90 000 $ la Universitatea Craiova. Or, la Poli, care are datorii de 50 000 $ la jucatori, situatia financiara nu e deloc roza, cel mai mare contract avut vreodata de un antrenor la Iasi fiind actualul angajament al lui Simionas, de 25 000 $. Tinind cont insa de setea de revansa a lui Rednic, nu e exclus ca el sa accepte o oferta financiara scazuta.
Outsideri
Nicolae Burcea – 5%
O necunoscuta pentru multi, fostul jucator al Galatiului antreneaza acum in Franta, la un nivel inferior. Prietenia cu Marius Stan nu poate fi asa puternica pentru a convinge Consiliul de Administratie de oportunitatea aducerii unui anonim in ale antrenoratului in Copou.
Leonida Nedelcu – 5%
A mai condus Poli in doua mandate, obtinind rezultate bune. Principala lui calitate este detensionarea atmosferei la nivelul vestiarului, reusind capacitarea jucatorilor pe termen scurt ori mediu. In ciuda unor rezultate bune cu multe echipe de B ori din strainatate, are dezavantajul faptului ca nu a antrenat niciodata in divizia A.
Gheorghe Poenaru – 5%
Antrenorul ce a revitalizat in citeva rinduri Bacaul si a mai pregatit Ceahlaul (dar care a esuat la Onesti), a ajuns acum la Roman. Pune accentul pe o pregatire fizica de exceptie si pe disciplina. Nu are prea multa trecere la presedintele Stan.
(Ovidiu MINEA)

Comentarii