Cu fruntea sus

marți, 27 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Cu fruntea sus

Privita ca o victima sigura la Ploiesti, Poli Unirea a reusit simbata sa plece cu fruntea sus de pe stadionul „Ilie Oana”, desi iesenii nu au incurcat calculele de promovare ale „gazarilor”. In conditiile in care lipsurile si necazurile de tot felul au lovit in ultima perioada gruparea din Copou, antrenorul Narcis Ciocirlan a avut meritul de a reusi sa-si mobilizeze elevii, desi, pentru ei, miza intilnirii era nula. Tresarire de orgoliu a moldovenilor, care au vrut sa demonstreze ca doar nesustinerea corespunzatoare in retur a facut ca promovarea sa se indeparteze prematur, a dus la un meci a carei soarta s-a decis doar cu un sfert de ora inainte de final, cind arbitrul Raileanu a acordat (mult prea lejer!) un penalty gazdelor. Pina atunci, Iasul a fost dominat (fara prea mare intensitate) in cea mai mare parte a primei reprize, insa a avut initiativa in debutul actului doi, cind a ratat citeva mari ocazii de gol prin neinspiratii Brighiu si Dobrea. Cei doi atacanti au jucat impreuna doar in repriza secunda, meciul fiind inceput de Poli in sistemul „5-4-1”, cu un singur atacant, Brighiu, prada usoara pentru Fodor. Introducerea lui Dobrea in locul lui Croitoru a dus la revenirea la obisnuitul „5-3-2”, distributie in care oaspetii s-au simtit mult mai bine.
Cheia jocului iesenilor a fost mijlocasul central Dragoi (uns capitan de echipa), ce a facut un excelent joc tactic si a suplinit multe dintre gafele coechipierilor sai, „campion” la acest capitol fiind Mitruc, care a gresit numeroase pase. Tot la mijloc, Croitoru si Cristea s-au remarcat prin travaliu, ultimul demonstrind ca poate sa faca si faza defensiva, el anihilindu-l pe periculosul Eusebiu Tudor. De urcarile in ofensiva ale jucatorului ploiestean de banda dreapta putea profita in prima repriza Gheban, fundasul stinga iesean (care a facut cel mai bun joc al sau din acest sezon) fiind in doua rinduri prezent la finalizare, doar suturile… de fundas stopind deschiderea scorului. Probleme a avut celalalt fundas de banda, Abalasei, incursiunile rapidului Bitica punindu-l deseori pe picior gresit. In centrul defensivei, trioul Bernard – Ilie – Ionescu, (ce trebuia sa fie atent la jucatorul gazdelor ce urca in pozitie de al doilea virf, linga „clasicul” Aldea) a rulat in general bine, ultimii doi avind insa, din nou, citeva faze simple pe care le-au tratat superficial. In poarta, Cimpeanu a fost sigur, aratind ca mai poate juca fara probleme la acest nivel, chiar daca a trecut de 40 de ani.
In afara lui Dobrea, au mai intrat Danut Munteanu (fundas stinga, Gheban trecind la marcaj) in locul lui Bernard, accidentat, si, pe final, Chiper.
Pentru Poli urmeaza ultima deplasare a sezonului, simbata, la Pitesti. Pentru ca iesenii sa dispute meciul cu International va fi nevoie insa de minimum 17 500 $, bani ce trebuie platiti Plopeniului pentru stingerea litigiului legat de transferul lui Ionescu, situatie obligatorie pentru programarea meciului. (Ovidiu MINEA)

Comentarii