Culturistii si-au expus muschii la Tirgu Neamt

joi, 02 martie 2000, 00:00
3 MIN
 Culturistii si-au expus muschii la Tirgu Neamt

In week-end, in prezenta unui public numeros, la Casa Culturii "Ion Creanga" din Tirgu Neamt s-a desfasurat faza zonala "Moldova 2000" a Campionatului National de culturism. Printre cei aproape 100 de sportivi din Neamt, Bacau, Suceava si Botosani s-au numarat si concurenti ieseni de la CFR, CSM, CSS Unirea, Palestra si Romtabac. La juniori mici, verisorii Iulian si Robert Hreapca (ambii de la CSM Iasi) s-au clasat pe locul I, in timp ce la juniori mari cistigatorii concursului au fost Mihai Tocaci ("Calculatorul" Suceava) – 65 kilograme, Cristian Geana (CFR Iasi) – 70 kilograme, Bogdan Alcalin ("Calculatorul" Suceava) – 75 kilograme, Ioan Adamec (Birlad) – 80 kilograme si Sorin Sandor (CFR Iasi) – 80 kilograme.
La seniori s-au impus Ilie Arsene (Bacau) – 65 kilograme, Dorin
Aricuc (Vointa Botosani) – 70 kilograme, Ionut Vizitiu (CSM Iasi) – 75
kilograme, Marius Roman (CSM Onesti) – 80 kilograme, Florin Roman (CSM Onesti) – 90 kilograme, Cristian Rauta (CFR Iasi) – 90
kilograme, in timp ce trofeul Open a revenit lui Florin Roman.
La sectiunea demonstratii fete cistigatoare au fost Ana Rinja (CSM
Iasi – sportiva pregatita de Felicia Purice) si Adina Teaca (Birlad). "Primii trei la fiecare categorie de greutate s-au calificat automat in finala, insa exista posibilitatea ca si cei clasati pe locurile patru – acolo unde au concurat mai mult de opt culturisti – sa fie prezenti la faza finala a nationalelor", a spus Gheorghe Hreapca. In plus, tehnicianul de la CSM Iasi a tinut sa precizeze faptul ca sportivii sai nu ar fi putut participa la competitie fara ajutorul sponsorilor SC Bruni Food Products SA Iasi (directori Catalin Georgescu si Daniela Cojocaru) si SC Panther (director Gelu Paduraru, care este si presedintele sectiei de culturism – fitness de la CSM Iasi). Finalele la juniori, junioare si masters vor avea loc la Onesti, in perioada 22-23 aprilie, in timp ce seniorii isi vor disputa medaliile la Satu Mare, pe 8-9 septembrie.
Pina atunci Gheorghe Hreapca, care a format si o grupa de haltere la CSM Iasi, va participa cu trei sportivi la finalele Campionatelor Nationale de juniori mici (pina la 18 ani), care vor avea loc la Onesti, la mijlocul lunii aprilie. La aceasta disciplina sportiva vor participa direct in finala Robert Hreapca si fratii Diana si Iulian Hreapca, care au indeplinit baremurile impuse de Federatia Romana de Haltere. Mai mult, Iulian Hreapca (15 ani) are sanse la o medalie si in competitia cadetilor, cu 75 kg la smuls si 100 kg la aruncat detinind a doua performanta a anului trecut. De la CSM si CSS Unirea Iasi, unde activeaza tehnicienii Felicia Purice si Gheorghe Hreapca, s-au calificat pentru finale juniorii Ana Rinja (loc I – cat +57), Vlad Pihureac (II – 65 kg), Dragos Ursache (II – 75 kg), Cosmin Bulancea (III – 80 kg.) si seniorii Ionut Vizitiu (I – 75 kg), Ovidiu Mihoc (II – 70 kg), Marius Boatca (III – 75 kg), Marius Luiuz (III – 70 kg). Pe locul IV, cu posibilitatea de a fi prezenti in finale, s-au clasat Ionut Perta (cat. 70 kg), Mihai Cojita (cat 80 kg), Silviu Filip (cat +90 kg), iar pe V a terminat competitia Catalin Antanoaie (cat 90 kg). (Leonard CANANAU)

Comentarii