Cutremur in Copou

luni, 02 martie 1998, 00:00
4 MIN
 Cutremur in Copou

Stadion Emil Alexandrescu, vreme excelenta, teren bun, 2500 spectatori.
Poli – Campeanu – Abalasei, Cantea, Paraschiv, Urdaru – Caunei, Dragoi, Cotan, Onut (’46 Bordeanu) – Dobrea (’73 Ionescu), Botan.
FC Onesti – Floria – Jercalau, Niculita, C. Munteanu, Moldoveanu – F. Munteanu, Uritu, Chebac (’78 Goiceanu), Birsan (’89 Artimon) – D. Oprea, Iriza (’83 Masati).
Cartonase galbene: Cotan, Abalasei, Urdaru, Dragoi – Iriza, Oprea, Jercalau, Niculita, Goiceanu.
Au arbitrat: S. Corpodean (Alba Iulia); P Gheba (Tulcea), A. Damian (Tulcea).
0-1 (min.68): Birsan trece pe stinga cu mare usurinta de mai multi ieseni, paseaza in fata portii si Iriza, complet liber, indeplineste o simpla formalitate.
Debutul meciului de simbata din Copou nu anunta cu nimic faptul ca spectatorii ieseni vor parasi stadionul murmurind cuvinte ca "hotii", "rusine" si "trinteala". Gazdele au atacat din primul minut dind astfel senzatia ca zvonurile aparute inaintea meciului de neaparare corecta a sanselor de catre ieseni sint simple speculatii, Botan si Cotan "intinzindu-l" pe Floria. In minutul 8 s-a consumat cea mai controversata faza a meciului: Cotan, aflat aproape de coltul din dreapta al careului mare onestean, a trimis un sut-centrare in diagonala iar Onut, venit la intilnire, a reluat din 6 metri, balonul in plasa. Tabela nu s-a modificat insa deoarece asistentul Gheba era cu fanionul ridicat semnalizind ofsaid. Firesc, protestele jucatorilor si ale spectatorilor nu au folosit la nimic. Vizionind inregistrarea partidei, duminica, la TVR Iasi, ni s-a confirmat faptul ca golul lui Onut a fost perfect valabil.
Treptat, jocul se echilibreaza si onestenii trec pe linga deschiderea scorului in minutul 32 cind Birsan a sutat in bara din careu. Dupa pauza, iesenii egaleaza scorul la bare dupa o frumoasa actiune individuala a lui Bordeanu (min.60) insa se trezesc condusi pe tabela de marcaj dupa momentul de paralizie al defensivei la actiunea oaspetilor din minutul 68. Pina la final nu se mai intimpla mai nimic, asaltul haotic la poarta lui Floria nedind roade.
Astfel, Onestiul incepe sa se gindeasca cu speranta la primul loc iar Poli trebuie sa traga serios pentru a nu mai simti in spate suflul Diviziei C!
Silviu Stanescu aplica prezumtia de nevinovatie
Pina cind se vor gasi explicatii asupra comportarii fotbalistilor ieseni, asa cum a spus si antrenorul S. Stanescu, va functiona prezumptia de nevinovatie: "Ne-a batut o echipa mult mai organizata care, spre deosebire de noi care am vindut mereu jucatori, a adus mereu, in ultima vreme, forte proaspete si valoroase. Asa cum au gresit arbitrii care ne-au anulat un gol perfect valabil, asa pot sa greseasca si jucatorii. Eu cred ca acum cind primarul, prefectul si tot orasul isi intorc fata spre fotbal nu se pot face lucruri urite. Cel care face asa ceva nu merita nici calitatea de animal daramite de om." Tehnicianul iesean a mai adaugat insa inaintea plecarii spre casa, la Suceava: "Daca voi afla insa ca unele zvonuri se vor confirma ori nu voi mai veni la Iasi ori, daca ma voi intoarce, pre multi am sa popesc!" In replica, onestenii au infirmat categoric speculatiile aparute. Presedintele N. Puiu, dupa ce a aruncat 650 000 de lei pentru a cumpara si lasa unor necunoscuti tot ceea ce era in barul de la tribuna oficiala, a declarat: "La noi nu s-a reusit niciodata ca zicala <<Sa te ai bine cu vecinii>> sa functioneze. Ce suspiciuni, ce banuieli? As fi eu asa de emotionat si de bucuros daca nu am fi cistigat un meci de care pe care. Va iubesc pe toti!" Antrenorul T. Stet a adaugat: "M-ar bate Dumnezeu daca m-as gindi ca antrenor sa beneficez de anumite avantaje pentru a promova. Jocul a fost sub imperiul mizei si, de aceea, remarc pe toti elevii mei pentru daruirea lor. De acum, ne gindim la locul 1 pentru a prinde sigur locul 2. Referitor la oaspeti, daca va avea o sustinere financiara pe masura sint convins ca Iasul va redeveni ceea ce a fost in fotbal." & Fruntile de la tribuna oficiala s-au mai descretit atunci cind Ioana, fiica de 3 ani si jumatate a fostului fotbalist Daniel Zafiris, a inceput sa strige: "Hai Petrolul!" "Asa a fost invatata la Ploiesti" a venit imediat explicatia fostului atacant al Politehnicii si a Petrolului. & Duelul galeriilor a fost cistigat prin neprezentarea gazdelor de cei aproape 50 de onesteni entuziasti. & In timpul partidei, cind pe stadion s-a anuntat faptul ca Poiana conduce pe Astra, banca tehnica a oaspetilor s-a bucurat aproape la fel de tare ca la sfirsitul meciului. & In deschiderea partidei copiii de mingi ieseni, care au devenit la inceputul anului campioni nationali de minifotbal la categoria de virsta a copiilor de 12 ani au fost premiati de societatile Pangran si To Rom International. (Ovidiu MINEA, Catalin BARZAGHIDEANU)

Comentarii