Da Doamne sa urce trei!

duminică, 14 iunie 2009, 20:59
5 MIN
 Da Doamne sa urce trei!

Plecata pe cai mari la Medias la barajul de promovare in Divizia A de baschet masculin Politehnica a ratat obiectivul in teren pentru ca n-a reusit sa cistige decit un singur meci dintre cele trei cu adevarat importante. Pozitionata sub linia care face trimitere catre primul esalon, echipa ieseana spera acum sa prinda un loc la masa bogatilor daca se vor confirma zvonurile legate de retragerea altor echipe din primul esalon.

Dupa infringerea din prima zi cu CSM Bucuresti si victoriile ulterioare cu ultimele clasate, Politehnica a jucat simbata un meci capital cu Gladiator Cluj. Victoria era obligatorie pentru ieseni, insa rezultatul a fost altul cita vreme Gladiator n-a fost echipa aceea subestimata permanent, atit inainte cit si in timpul turneului. Politehnica a avut in primul sfert si sapte puncte avans, apoi Gladiator a revenit si a condus pina dincolo de pauza mare cu pina la 14 lungimi. Tot clujenii au fost apoi la conducere dar la diferente din ce in ce mai mici iar cu patru minute inainte de ultima sirena s-a facut si egalitate (72-72). Finalul a fost al ardelenilor, mult mai pragmatici in fata unei echipe pe care au invins-o si anul trecut la barajul de promovare, tot la Medias. Cu Petre Magurean pe banca si Costel Moscalu in spatele ei, Politehnica a stat tot meciul in doar sase jucatori, Fl Moscalu fiind solutia de schimb aleasa la Murgoci, chinuit de intinderi musculare. Cooper a marcat 16 puncte si a facut 15 recuperari insa il are pe constiinta pe omul meciului (Craciun – 36 puncte), Hurjui s-a bazat prea mult pe aruncari de la distanta si n-a reusit (Politehnica a terminat cu doar 17% la acest capitol), Nicolae (16 puncte, 9 recuperari) si-a revenit dupa prestatiile mai putin reusite in vreme ce Bishop a marcat cel mai mult dar a exagerat din nou cu actiunile personale. Scor final Gladiator Cluj – Politehnica Iasi 82-78 (17-19, 31-16, 16-26, 18-17), punctele iesenilor fiind marcate de Hurjui (5, 1×3), Bishop (31, 2×3), Murgoci (4), Nicolae (16, 1×3), Cooper (16) si Fl. Moscalu (6).

Revolta anti-americana in vestiar

Cu promovarea ratata, Politehnica a ramas cu un singur obiectiv pentru ultima zi, sa bata Steaua Bucuresti si sa prinda locul trei in clasament pentru ca se intetisera zvonurile ca ar putea aparea locuri disponibile pentru Divizia A si exista chiar un precedent, Gladiator fiind invitata anul trecut sa se alature echipelor de prim esalon dupa ce a terminat sub linie la baraj. Asadar meciul avea miza pentru ca ambele formatii aveau sansa locului trei. Surpriza a venit din vestiarul Politehnicii dupa ce jucatorii autohtoni au hotarit inaintea partidei ca n-au nevoie de sprijinul strainilor Bishop si Cooper pentru a se impune. Tensiuni mai vechi, frustrari acumulate, suspiciuni legate de detasare celor doi americani fata de implicatiile barajului, acestea au fost citeva dintre elementele care au condus la decizia luata, decizie cu care tehnicienii Politehnicii s-au conformat. In teren meciul a fost echilibrat. Huludet a fost inspirat, Hurjui, Anghel si Nicolae l-au sprijinit si intilnirea a curs favorabil iesenilor, care au condus o buna perioada cu 5-10 puncte diferenta. Finalul s-a incins dupa ce Huludet, Anghel si Nicolae au parasit terenul pentru cumul de greseli personale, dar pe Steaua o parasise norocul dupa ce i-au iesit toate cu U-Mobitelco Cluj. Macedoneanul Sokolov a fost singurul care a tras echipa dupa el (23 puncte si 18 recuperari) insa diferenta s-a facut la numarul greselilor personale si implicit a punctelor mai multe marcate de la linia aruncarilor libere (28-15). Scor final Steaua Bucuresti – Politehnica Iasi 64-77 (15-18, 13-18, 17-16, 19-25), punctele iesenilor fiind reusite de Hurjui (20, 3×3), Murgoci (6), Fl. Moscalu (13, 2×3), Nicolae (7), Anghel (8), Huludet (16), Moldovanu (4) si Koutouris (3).

Celelalte rezultate ale barajului: simbata –  Timba Timisoara – CSM Bucuresti 44-99 si Steaua Bucuresti – U-Mobitelco II Cluj 104-59; duminica – Timba Timisoara – Gladiator Cluj 61-74 si CSM Bucuresti – U-Mobitelco II Cluj 90-64.

 

Minunea vine de la Biroul Federal

Chiar daca la baraj n-a trecut linia calificatoare Politehnica ar putea sa joace din toamna in Divizia A in conditiile in care sint semnale ca se vor creea locuri disponibile. Dinspre Tirgoviste vin informatii tot mai intense ca echipa masculina nu se mai inscrie in campionat din cauza lipsei de sustinere financiara in vreme ce in Bucuresti circula zvonul ca nici Dinamo n-o duce mai bine si agreabila ar fi chiar o combinata Dinamo-CSM. Precedente similare exista in timp (chiar iesenii au profitat de o situatie asemanatoare in urma cu sase ani) insa o decizie oficiala nu va fi luata inainte de 24 iunie, data la care se va intruni Biroul Federal al FR Baschet.

Clasament final:

1. CSM           5          5          0          430-311         10

2. Gladiator    5          4          1          374-373         9

3. Politehnica5          3          2          393-341         8

4. Steaua       5          2          3          391-354         7

5. U-Mobitelco5        1          4          335-409         6

6. Timba         5          0          5          283-405         5

Comentarii